ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγωνία για τους ανθοπώλες με το ξαφνικό lockdown

08:33 - 10 Φεβ 2021 | Επιχειρήσεις
Αγωνία για τους ανθοπώλες με το ξαφνικό lockdown
Το νέο lockdown ανησυχεί τους ανθοπώλες, οι οποίοι ελπίζουν ότι θα ανοίξουν τα καταστήματά τους ενόψει του Αγίου Βαλεντίνου.

Στο MEGA μίλησαν οι κ.κ. Μανώλης Φιλαΐτης, έμπορος λουλουδιών, και Δημήτρης Παπαδάκης, ανθοπώλης και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ανθοπωλών Αττικής, αναφορικά με την αγωνία τους για το αν θα ανοίξουν τελικά τον Άγιο Βαλεντίνο, για τον οποίο έχουν ήδη προμηθευτεί λουλούδια αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

«Έχουμε την εικόνα ότι θα ανοίξουμε, έτσι μας έχουν υποσχεθεί. Αλλά το θέμα είναι να γίνει άμεσα αυτό, να προετοιμαστούν και οι ανθοπώλες, έχουν σταματήσει να προμηθεύονται λουλούδια. Αν δεν ανοίξουμε, το κόστος θα είναι τεράστιο και δυσβάσταχτο, θεωρώ, αρκετά εκατομμύρια ευρώ πανελλαδικά. Ο τζίρος την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι ο μισός τζίρος της χρονιάς», είπε ο κ. Φιλαΐτης.

«Ο τζίρος εξαρτάται από τη δυναμική κάθε καταστήματος. Υπάρχει ένας μέσος τζίρος γύρω στις 3.000 ευρώ στο κάθε κατάστημα. Στην Αττική είναι γύρω στις 5-6.000 τζίρος το κάθε κατάστημα. Έχουμε προπαραγγείλει και προπληρώσει τα λουλούδια, και αν δεν τα δώσουμε θα τα πετάξουμε. Τα ανθοπωλεία έχουν τηρήσει όλα τα μέτρα ασφαλείας», είπε από την πλευρά του ο κ. Παπαδάκης.

«Ζητάμε για να μην γίνει συνωστισμός να λειτουργήσουμε Σάββατο και Κυριακή, με ένα πελάτη ανά 20 τμ και χωρίς SMS και χρονοβόρες διαδικασίες. Να πουλήσουμε τα λουλούδια, γιατί αλλιώς θα τα πετάξουμε», συνέχισε ο ίδιος.

«Τα ανθοπωλεία έχουν μεγάλη γκάμα από φρέσκα λουλούδια, σε ιδιαίτερες συσκευασίες. Κατά βάση πωλείται το τριαντάφυλλο ως βασιλιάς της ημέρας, και αυτά έχουμε προμηθευτεί σε ιδιαίτερα ψηλές τιμές», κατέληξε ο κ. Παπαδάκης.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:14 - 10 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.