ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέσσερις τρόποι να αυξήσετε την επιρροή σας στο εργασιακό περιβάλλον

18:20 - 28 Φεβ 2021 | Επιχειρήσεις
Τέσσερις τρόποι να αυξήσετε την επιρροή σας στο εργασιακό περιβάλλον
Όλοι όσοι στοχεύουν σε μία ηγετική θέση ή διαθέτουν ήδη μία, επιθυμούν να επηρεάζουν θετικά την ομάδα τους ή αλλιώς να την εμπνέουν.

Έτσι λοιπόν, ακολουθούν μερικές βασικές δεξιότητες για να αυξήσετε το επίπεδο επιρροής σας:

  1. Να είστε διαφανείς

Για να αυξήσετε την επιρροή σας στο χώρο εργασίας, πρέπει να παραμείνετε ανοιχτοί και ειλικρινείς. Είναι σημαντικό να επιτρέψετε σε άλλους να εκφράσουν τις ερωτήσεις και τις ανησυχίες τους και εσείς να απαντάτε με διαφάνεια. Το να είσαι ειλικρινής είναι εύκολο όταν υπάρχουν καλά νέα, αλλά το να μένεις 100% ειλικρινής όταν τα νέα είναι άσχημα μπορεί να είναι δύσκολο.

Οι καλύτεροι ηγέτες είναι διαφανείς σε όλες τις περιπτώσεις. Εάν έχει τεθεί μια ερώτηση που δεν είστε διατεθειμένοι να απαντήσετε, πείτε: "Θέλω να είμαι σίγουρος ότι θα έχω όλες τις σωστές πληροφορίες πριν απαντήσω. Επιτρέψτε μου να ελέγξω τα γεγονότα και να σας απαντήσω μέχρι το τέλος της ημέρας. "

  1. Εμπνεύστε την πιστότητα

Η έμπνευση μιας αίσθησης δέσμευσης από την ομάδα σας είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχή ηγεσία και επιρροή. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με κίνητρα και βελτίωση της εργασιακής ζωής των υπαλλήλων σας. Αναζητήστε και μιλήστε για τα επιτεύγματά τους. Κατανοήστε ότι η επιτυχία σας έγκειται επίσης στην ποιότητα των ατόμων που βοηθάτε να προχωρήσουν εντός της εταιρείας.

Εάν κάποιος στην ομάδα σας πηγαίνει πάνω και πέρα ​​από τον ρόλο του, αναγνωρίστε τον. Η υπερηφάνεια που παίρνετε στις επιτυχίες της ομάδας σας όχι μόνο παρακινεί την ομάδα σας, αλλά εμπνέει βαθιά αφοσίωση σε εσάς ως ηγέτη της, η οποία είναι η καλύτερη χρήση της επιρροής σας στο χώρο εργασίας.

  1. Να είστε το παράδειγμα

Ένας ηγέτης που παραλύεται από την αυτο-αμφιβολία ή αποθαρρύνεται από αποτυχίες θέτει έναν άβολο τόνο και μπορεί να συμβάλει στο χάος μεταξύ της ομάδας. Όταν εμφανιστεί ένα πρόβλημα, διατηρήστε μια σταθερή και θετική στάση.

Εάν δείτε τον εαυτό σας να αγωνίζεται να διατηρήσει ή να ανακτήσει τη θετικότητα, αφιερώστε λίγο χρόνο για να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας ότι μπορείτε να αλλάξετε τη νοοτροπία σας. Η στάση σας είναι η επιλογή σας και η ομάδα σας θα αντικατοπτρίζει αυτήν τη συμπεριφορά. Η μετατροπή των εμποδίων σε πρωτοφανείς ευκαιρίες δημιουργεί μια συλλογική ηρεμία που δεν είναι τίποτα λιγότερο από έμπνευση.

  1. Προσοχή στην παγίδα της τελειομανίας

Η άψογη προσοχή σας στη λεπτομέρεια και η φιλοδοξία να συνεχίζετε ότι και αν συμβαίνει, συμβάλλει στην επιτυχία σας. Ωστόσο, η ανάγκη σας να κάνετε πράγματα "σωστά" μπορεί να τροφοδοτήσει το άγχος. Όπως λέει ο Μπρέιν Μπράουν, "Η τελειομανία είναι αυτοκαταστροφική απλώς και μόνο επειδή δεν υπάρχει τέλειο πράγμα. Η τελειότητα είναι ένας ανέφικτος στόχος."

Αν μεταφέρετε την προσδοκία σας για τελειότητα στην ομάδα που προσπαθείτε να ηγηθείτε, θα μειωθεί η επιρροή σας στο χώρο εργασίας. Για να αποφύγετε τις επιπτώσεις, μείνετε συγκεντρωμένοι στο τι λειτουργεί και τι μπορείτε να ελέγξετε.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:22 - 28 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.