ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τελική ευθεία για το νέο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ

10:28 - 10 Μαρ 2021 | Επιχειρήσεις
Τελική ευθεία για το νέο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ
Θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της επεξεργασίας των υποψηφιοτήτων για το νέο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ από ανεξάρτητη εταιρεία Συμβούλων.

Αναμφισβήτητα το ΤΑΙΠΕΔ καλείται το επόμενο διάστημα να χειριστεί σημαντικές αποκρατικοποιήσεις σε ενέργεια και λιμάνια, όπως οι παραχωρήσεις του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, η ΔΕΠΑ Εμπορίας και Υποδομών, η Εγνατία, η Αποθήκη Φυσικού Αερίου Ν. Καβάλας αλλά και οι υποπαραχωρήσεις σε λιμάνια της Β. Ελλάδας.

Στο μέτωπο αυτό, ειδικά της ενέργειας και των υποδομών, όπως έχει ήδη καταγραφεί και στην έκθεση των θεσμών, επίκεινται σημαντικές εξελίξεις και μένει να φανεί είτε η νέα μορφή των σχημάτων με τη συμμαχία, που ίσως λάβει και χαρακτήρα στρατηγικό της Mytilineos με την AVAX και τη Vinci για την Εγνατία, αλλά και ο ακριβής προσδιορισμός των καταληκτικών ημερομηνιών για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας καθώς υπάρχει η δικαστική εκκρεμότητα με την ELFE.

Παράλληλα, τρέχει και η διαδικασία για την παραχώρηση του ΔΕΔΔΗΕ που μετά την επεξεργασία των κατατεθειμένων 11 προτάσεων ακολουθεί το στάδιο της επιλογής των υποψηφίων για κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών. 

Είναι λοιπόν προφανές ότι το όργανο διοίκησης του «υβριδικού αυτού θεσμού», που έφεραν τα προγράμματα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας εποπτεύεται από την ΕΕΣΥΠ, το γνωστό υπερταμείο, όπου πλέον υπάρχει νέα διοίκηση έχει σημαντικά Milestones - ορόσημα μπροστά της.

Να σημειωθεί πάντως ότι σύμφωνα με πληροφορίες από παράγοντες της αγοράς στη διαδικασία επιλογής του νέου ΔΣ έχει μπει «σφήνα» την τελευταία στιγμή μια νέα προϋπόθεση κανονιστικής συμμόρφωσης που ουσιαστικά κόβει πολλούς υποψηφίους. Κοντός ψαλμός....

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.