ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Aρχές Απριλίου η απάντηση της BSH στον επιχειρηματία Νίκο Μπακατσέλο για την Pitsos Κύριο

13:36 - 17 Μαρ 2021 | Επιχειρήσεις
Aρχές Απριλίου η απάντηση της BSH στον επιχειρηματία Νίκο Μπακατσέλο για την Pitsos
Την απάντηση της γερμανικής BSH, ιδιοκτήτριας του εργοστασίου της Πίτσος (PITSOS) , μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, περιμένουν οι εργαζόμενοι αλλά και ο Νίκος Μπακατσέλος, πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της Πυραμίς Μεταλλουργία, που φέρεται έτοιμος να αναβιώσει την παραγωγή ηλεκτρικών κουζινών της μονάδας, δραστηριότητα συγγενική με αυτή την εταιρείας του.

Στόχος του επιχειρηματία Νίκου Μπακατσέλου που είναι και πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου να διασώσει τους 200 εργαζόμενους του εργοστασίου (395 απασχολούνταν στην εταιρεία τέλος του 2019 και 409 το 2018).

Σημειώνεται ότι στις 31 Μαρτίου θα έχουν αποχωρήσει όλοι οι εργαζόμενοι λαμβάνοντας τις αποζημιώσεις τους από την BSH. Η εταιρεία είχε προβλέψει σχετικό κονδύλι της τάξης των 25 εκατ. ευρώ από το 2017, όταν έκανε γνωστή την απόφασή της να κλείσει το εργοστάσιο στην Αθήνα. Με βάση το business plan που έχει καταρτιστεί, περίπου 100 άτομα θα εργαστούν στη νέα φάση με ορίζοντα 12μήνου. Σύμφωνα με τον κ. Μπακατσέλο, εφόσον η συμφωνία προχωρήσει, τον δεύτερο χρόνο θα διπλασιαστούν οι εργαζόμενοι.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρότασή του στοχεύει στην ανάπτυξη παραγωγικής δραστηριότητας ελληνικών κουζινών, πιθανόν με νέο σήμα. Η BSH, στην περίπτωση που συμφωνήσουν οι δύο πλευρές, θα παραχωρήσει το δικαίωμα στο ελληνικό εργοστάσιο να παράγει για λογαριασμό της κάποιους όγκους προϊόντων για διάστημα 1-2 ετών. Έτσι θα γίνει ομαλά η μετάβαση στη νέα δραστηριότητα του Έλληνα επιχειρηματία, με νέα σειρά προϊόντων ελληνικής παραγωγής, πιθανόν με νέο σήμα αφού η BSH δεν προβλέπεται να παραχωρήσει τα σχετικά δικαιώματα.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που έγινε στο προσωπικό και στη διοίκηση του εργοστασίου, ο κ. Μπακατσέλος έχει δεσμευθεί να διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπινου δυναμικού, που σήμερα έχει μπει στα προγράμματα εθελουσίας εξόδου περιμένοντας να αποζημιωθεί -συνολικά περίπου 200 άτομα-, προτείνοντας νέες συμβάσεις ενώ σχεδιάζει να επενδύσει σε περαιτέρω ανάπτυξή του, καθώς η λειτουργία του εργοστασίου μετά τον πρώτο χρόνο θα απαιτήσει επιπλέον προσωπικό.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.