ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνικό Παρατηρητήριο: Ανισότητα, Κακή Κατανομή Ταλέντων και Οικονομική Ανάπτυξη

11:34 - 12 Απρ 2021 | Επιχειρήσεις
Ελληνικό Παρατηρητήριο: Ανισότητα, Κακή Κατανομή Ταλέντων και Οικονομική Ανάπτυξη
Το Ελληνικό Παρατηρητήριο (Hellenic Observatory), London School of Economics, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα και με την υποστήριξη του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του LSE, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, 18:00 – 19:30 (ώρα Ελλάδας), με θέμα «Ανισότητα, Κακή Κατανομή Ταλέντων και Οικονομική Ανάπτυξη», με κύρια ομιλήτρια την Oriana Bandiera, Κάτοχο της Έδρας Οικονομικών Sir Anthony Atkinson, LSE.

Η βέλτιστη αξιοποίηση του διαθέσιμου ταλέντου αποτελεί το κλειδί για την ευημερία των ατόμων και της κοινωνίας. Η άνιση πρόσβαση στην εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας επηρεάζει την κατανομή ταλέντου, οδηγώντας  σε περισσότερες ανισότητες, φτώχεια και χαμηλότερα επίπεδα ευημερίας για όλους.

Η ομιλήτρια, Oriana Bandiera, LSE και οι συνομιλητές, Αριστείδης Χατζής, Καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Δάφνη Νικολίτσα, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, θα εξετάσουν πρόσφατα ευρήματα σχετικά με την εσφαλμένη κατανομή ταλέντων, κατά οικονομική τάξη και φύλο, σε διαφορετικά περιβάλλοντα, επισημαίνοντας πώς τα προσωρινά σοκ - όπως η τρέχουσα πανδημία- μπορούν να επιφέρουν μόνιμες συνέπειες.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Kevin Featherstone, Διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου και Καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών & Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο LSE.

Η συζήτηση, εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Ελληνικό Παρατηρητήριο στην Αθήνα με στόχο την προώθηση του διαλόγου σε μείζονος σημασίας ζητήματα της πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, 18:00 – 19:30 (ώρα Ελλάδας), 16:00-17:30 (ώρα Μ. Βρετανίας) στην Αγγλική γλώσσα και για την παρακολούθηση θα είναι απαραίτητη η εγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/39uGwy7

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Facebook: https://www.facebook.com/Hellenic.Observatory.LSE

Περισσότερες Πληροφορίες: https://www.lse.ac.uk/Events/2021/04/202104151600/inequality
Email: [email protected] 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.