ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Pitsos: Εν αναμονή της απάντησης από την Bosch Κύριο

10:04 - 15 Απρ 2021 | Επιχειρήσεις
Pitsos: Εν αναμονή της απάντησης από την Bosch
Καμία απάντηση της γερμανικής BSH, ιδιοκτήτριας του εργοστασίου της Πίτσος (PITSOS), δεν είχε έρθει τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη πρόταση που είχε υποβάλει ο κ. Νίκος Μπακατσέλος, πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της Πυραμίς Μεταλλουργία, ο οποίος φέρεται έτοιμος να αναβιώσει την παραγωγή ηλεκτρικών κουζινών της ιστορικής μονάδας που έβαλε λουκέτο στα τέλη Μαρτίου.

Στόχος του επιχειρηματία Νίκου Μπακατσέλου που είναι και πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου είναι να διασώσει τους 200 εργαζόμενους του εργοστασίου (395 απασχολούνταν στην εταιρεία τέλος του 2019 και 409 το 2018). Αυτό βέβαια για να συμβεί πρέπει ν' απαντήσουν θετικά οι γερμανοί που μέχρι αυτή την ώρα που γράφονταν οι γραμμές δεν είχε υπάρξει καμία επικοινωνία.

Με βάση το επενδυτικό σχέδιο που έχει καταρτιστεί από το κ. Μπακατσέλο , περίπου 100 άτομα θα εργαστούν στη νέα φάση με ορίζοντα 12μήνου. Σύμφωνα με τον κ. Μπακατσέλο, εφόσον η συμφωνία προχωρήσει, τον δεύτερο χρόνο θα διπλασιαστούν οι εργαζόμενοι.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρότασή του στοχεύει στην ανάπτυξη παραγωγικής δραστηριότητας ελληνικών κουζινών, πιθανόν με νέο σήμα. Η BSH, στην περίπτωση που συμφωνήσουν οι δύο πλευρές, θα παραχωρήσει το δικαίωμα στο ελληνικό εργοστάσιο να παράγει για λογαριασμό της κάποιους όγκους προϊόντων για διάστημα 1-2 ετών. Έτσι θα γίνει ομαλά η μετάβαση στη νέα δραστηριότητα του Έλληνα επιχειρηματία, με νέα σειρά προϊόντων ελληνικής παραγωγής, πιθανόν με νέο σήμα αφού η BSH δεν προβλέπεται να παραχωρήσει τα σχετικά δικαιώματα.

AΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.