ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Microsoft: Σε τροχιά η επένδυση στα data Center-H υποψηφιότητα Λαυρίου

09:54 - 10 Μαϊ 2021 | Επιχειρήσεις
Microsoft: Σε τροχιά η επένδυση στα data Center-H υποψηφιότητα Λαυρίου
«Η επένδυση της Microsoft προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Οσον αφορά τα δημοσιεύματα για το ακριβές σημείο της επένδυσης, δεν επιβεβαιώνονται». Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο twitter.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του υπουργού: «Η επένδυση της Microsoft προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Όσον αφορά τα δημοσιεύματα για το ακριβές σημείο της επένδυσης, δεν επιβεβαιώνονται. Ανακοινώσεις σχετικά με τα θέματα αυτά κάνει αποκλειστικά η εταιρία όποτε κρίνει σκόπιμο.Τους ευχαριστούμε για την γόνιμη συνεργασία».

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει στο Λαύριο η όλη εγκατάσταση που αθροιστικά θα ανέλθει σε ένα ύψος σε βάθος χρόνων που θα φτάσει το 1 δισεκ. ευρώ. Σε αυτήν την επένδυση εντάσσονται  τρία data centers  καθώς και υποστηρικτικές εγκαταστάσεις όπως κατοικίες για το προσωπικό. 

Ο Datacenter κόμβος της Ελλάδας εντάσσεται στον παγκόσμιο χάρτη περιοχών Cloud της Microsoft, που περιλαμβάνει 63 περιοχές, με το Microsoft Azure διαθέσιμο σε 140 χώρες και θα δώσει στις εταιρίες τοπικά πλήρη πρόσβαση στη λίστα υπηρεσιών cloud της Microsoft με αξιοπιστία:

·         Microsoft Azure:Διευρυμένες υπηρεσίες Cloud που περιλαμβάνουν υπηρεσίες computing, networking, databases, analytics, AI και IoT.

·         Microsoft 365: Το cloud παραγωγικότητας που περιλαμβάνει τις καλύτερες εφαρμογές παραγωγικότητας ενσωματωμένες σε υπηρεσίες Cloud και διαθέσιμες ως μέρος μιας ανοιχτής πλατφόρμας για εταιρικές διαδικασίες.

·         Dynamics 365 and Power Platform:Η επόμενη γενιά έξυπνων εφαρμογών για επιχειρήσεις που επιτρέπουν στους οργανισμούς να μεγαλώνουν, αναπτύσσονται και μετασχηματίζονται για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών, προσφέροντας νέες ευκαιρίες.

·         Κανονιστική συμμόρφωση, ασφάλεια και ιδιωτικότητα:  Η Microsoft διαθέτει πάνω από 90 διαπιστεύσεις και επενδύει 1 δισεκατομμύριο δολάρια κάθε χρόνο στην κυβερνοασφάλεια, σε κάθε βαθμίδα του cloud. Η περιοχή Datacenter της Microsoft στην Ελλάδα θα βοηθήσει τις εταιρίες να συμμορφωθούν με τον  Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ (GDPR) και θα βοηθήσει τους πελάτες να φυλάσσουν τα δεδομένα στην Ελλάδα.

·         Βιώσιμη Λειτουργία:Ως μέρος της παγκόσμιας δέσμευσης της Microsoft για αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2030, η εταιρία θα βασίζεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε ποσοστό 100% για τα datacenters της μέχρι το 2025.

 Γιώργος Αλεξάκης
Τελευταία τροποποίηση στις 10:12 - 10 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.