ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Virtual Forum μεταξύ ΕΒΕΑ και Εμπορικού Επιμελητήριου της Ουάσιγκτον

14:05 - 20 Μαϊ 2021 | Επιχειρήσεις
Virtual Forum μεταξύ ΕΒΕΑ και Εμπορικού Επιμελητήριου της Ουάσιγκτον
Πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου 2021 Virtual Forum μεταξύ του ΕΒΕΑ και του Εμπορικού Επιμελητήριου της Ουάσιγκτον ΗΠΑ (Washington DC), με σκοπό να γνωρίσουν οι ελληνικές και αμερικανικές εταιρείες το ευρύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον της κάθε χώρας και να ενημερωθούν για τις δυνατότητες συνεργασίας.

Μάλιστα, οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν ανήκαν στους εξής κλάδους: Real Estate, Hospitality / Tourism, Professional Services, Energy and Clean Tech, Healthcare / Life Science, Agribusiness / Food.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (20/5) το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών:

Χαιρετισμό εκ μέρους του ΕΒΕΑ, απηύθυνε ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, τονίζοντας: «Συμμετέχουμε με χαρά στη σημερινή virtual επιχειρηματική αποστολή. Η  οποία έχει στόχο να αναδείξει νέες ευκαιρίες συνεργασίας, μεταξύ επιχειρήσεων από την Ελλάδα και την Washington DC, στην εποχή μετά την πανδημία. […]

Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε από κοινού νέες ευκαιρίες, τόσο σε καθιερωμένους όσο και σε αναδυόμενους τομείς.

Σε αυτούς συγκαταλέγεται η ενέργεια με έμφαση στις ανανεώσιμες και τις εναλλακτικές πηγές. Επίσης, ο αγροτοδιατροφικός τομέας, στον οποίο η Ελλάδα επίσης διαθέτει σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα, καθώς αυξάνεται διαρκώς η ζήτηση για ποιοτικά, υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα.

Βεβαίως και ο τουρισμός παραμένει ένας τομέας στον οποίο η Ελλάδα υπερέχει συγκριτικά. Η χώρα μας εξακολουθεί να είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο και αναμένει ταχεία ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης, μετά το τέλος αυτής της κρίσης.

Η υλοποίηση εμβληματικών επενδύσεων, όπως αυτή που ξεκίνησε στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, το σχέδιο αναβάθμισης της Αθηναϊκής Ριβιέρας, αλλά και μια σειρά από αντίστοιχα project σε τουριστικές περιοχές της χώρας, δημιουργούν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Ευκαιρίες, που αφορούν τόσο τον τουρισμό, όσο και τον τομέα του real estate.

Τέλος, σήμερα αναπτύσσονται ταχύτατα στην Ελλάδα, οι τομείς της υψηλής τεχνολογίας, των επαγγελματικών υπηρεσιών, καθώς και της καινοτομίας στο χώρο της υγείας.

  • Αξιοποιώντας την υψηλή συγκέντρωση ταλέντου που διαθέτει η χώρα μας, ήδη μια σειρά από διεθνείς εταιρίες υλοποιούν μεγάλες επενδύσεις. Μεταξύ αυτών είναι η Microsoft, η Cisco και η Pfizer.

Πρέπει, επίσης, να αναφερθώ στη δυναμική φαρμακοβιομηχανία της Ελλάδας. Μια βιομηχανία που εξάγει ποιοτικά προϊόντα σε περισσότερες από 85 χώρες. Μια βιομηχανία που επενδύει συστηματικά στην καινοτομία, διαθέτοντας πάνω από 30 εκατ. ευρώ ετησίως σε προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης.  […]

Οι επιχειρηματικές κοινότητες της Ελλάδας και των ΗΠΑ έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ανταποκριθούν δημιουργικά σε αυτή την πρόκληση. Έχουν ήδη αναπτύξει συνεργασίες που δοκιμάστηκαν και πέτυχαν στην πράξη. Έχουν – κυρίως – χτίσει σχέσεις που βασίζονται στην εμπιστοσύνη και την αμοιβαία καλή θέληση.

Είμαι βέβαιος, λοιπόν, ότι θα πρωταγωνιστήσουν στην αξιοποίηση του «ελατηρίου» ανάκαμψης που αναμένουμε στην Ελλάδα, μετά την πανδημία. Από την πλευρά μας, ως Επιμελητήριο, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε ενεργά αυτή την προσπάθεια, παρέχοντας αξιόπιστη πληροφόρηση και υποστήριξη σε όλους τους ενδιαφερόμενους».

Επιπλέον, ο Δρ. Χάρης Λαμπρόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων ΑΕ. και Μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΑ και ο κ. Τάσος Ιωσηφίδης, Partner της E&Y Ελλάδας και Μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΑ, παρουσίασαν τους κλάδους Healthcare /Life Science και Professional Services στην Ελλάδα, αντίστοιχα. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 100 συμμετέχοντες, ενώ απηύθυναν ομιλία από την ελληνική πλευρά επίσης o κ. Γιώργος Φιλιόπουλος, CEO του Οργανισμού Enterprise Greece, ο κ. Παναγιώτης Δερμετζόγλου, Εμπορικός Ακόλουθος, Γραφείο ΟΕΥ στην Ουάσιγκτον και ο κ. Ηλίας Σπιρτούνιας,  Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικάνικου Επιμελητήριου.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:05 - 20 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.