ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Goldman Sachs αναβαθμίζει τη Motor Oil και τα ΕΛΠΕ

16:52 - 02 Ιουν 2021 | Επιχειρήσεις
Η Goldman Sachs αναβαθμίζει τη Motor Oil και τα ΕΛΠΕ
Σύσταση «buy» δίνει η Goldman Sachs για τη μετοχή της Motor Oil, την οποία αναβαθμίζει από neutral. Παράλληλα, ο οίκος αξιολόγησης ανακοίνωσε πως ξεκινά την κάλυψη των ΕΛΠΕ, αναβαθμίζοντας τη σύστασή του σε neutral.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs δίνουν τιμή στόχο στα 17 ευρώ (από 13,5 ευρώ προηγουμένως) για τη Motor Oil και στα 7 ευρώ για τα ΕΛΠΕ.

Να σημειωθεί πως και η AXIA Ventures Group διατηρεί σύσταση «buy» με τιμή στόχο τα 17,5 ευρώ για τη Motor Oil, ενώ η Euroxx Securities συστήνει «αύξηση θέσεων» με τιμή στόχο τα 19 ευρώ για την μετοχή της ίδιας εταιρείας.

Εκτιμά, επίσης, ότι με την επιτάχυνση της ζήτησης για πετρελαϊκά προϊόντα, οι εταιρείες του κλάδου διύλισης στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη θα ακολουθήσουν την ανάκαμψη του αντίστοιχου ευρωπαϊκού κλάδου αλλά και των άλλων μετοχών που ευνοούνται από το άνοιγμα των οικονομιών, όπως είναι οι αεροπορικές και οι εταιρείες ταξιδίων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου, τα περιθώρια διύλισης στην Ευρώπη θα ανακάμψουν στα επίπεδα των μέσων του κύκλου έως το 2022.

Η Motor Oil θεωρείται, σύμφωνα με την Goldman, ότι βρίσκεται σε καλή θέση για να ευνοηθεί από την ανάκαμψη των περιθωρίων, ενώ η αύξηση των κερδών ανά μετοχή θα ενισχύσει και τα μερίσματα, με την μετοχή της να τοποθετείται μάλιστα στις τοπ επιλογές της αμερικανικής τράπεζας από την περιοχή της Αναδυόμενης Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής.

Στο ίδιο πλαίσιο, άρχισε και την κάλυψη των ΕΛΠΕ αναμένοντας επίσης ανάκαμψη των περιθωρίων διύλισης, αύξηση των ελεύθερων ταμειακών ροών και ισχυρές μερισματικές αποδόσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:54 - 02 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.