ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΒ: Ετήσια ΓΣ με την ευθύνη του επιχειρηματικού κόσμου στο επίκεντρο προτεραιοτήτων Κύριο

08:59 - 27 Ιουν 2021 | Επιχειρήσεις
Την ευθύνη των επιχειρήσεων στην πορεία κι επανεκκίνησης της παραγωγικής δραστηριότητας κι ανάπτυξης της οικονομίας αναδεικνύει η φετινή ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ. , που πραγματοποιείται την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021 (14:00-16:45), εξ αποστάσεως, με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων.

Σύμφωνα με το ΣΕΒ •     το μήνυμα της φετινής Γενικής Συνέλευσής του είναι «Επενδύουμε στο εμείς, χτίζουμε μέλλον», #ElladaAllios,  δεδομένου ότι το ζητούμενο για τη χώρα σήμερα είναι μια μακροχρόνια διατηρήσιμη πορεία ανάπτυξης, η οποία θα φέρνει οφέλη για ολόκληρη την κοινωνία, και δεν θα έλθει νομοτελειακά, αλλά θα πρέπει να την κατακτήσουμε, κάνοντας σημαντικές αλλαγές.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο ΣΕΒ σκοπεύει να αναδείξει τις βασικές προτεραιότητες, γύρω από τις οποίες θα αναπτύξει  τις κύριες δράσεις του το επόμενο χρονικό διάστημα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο και την ευθύνη των ίδιων των επιχειρήσεων σ’ αυτή την πορεία.

Όπως αναφέρεται η  υλοποίησή τους περνά μέσα από το διάλογο και τη σύνθεση απόψεων, γι’ αυτό και ο ΣΕΒ οργανώνει τη φετινή του ΓΣ, όχι ως μια σειρά παράλληλων μονολόγων, αλλά ως ένα πρακτικό διάλογο – ανοικτή συζήτηση  γύρω από αυτές  τις κεντρικές προτεραιότητες.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες του ΣΕΒ

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο:

•             Πρόκειται για εθνικής κλίμακας προτεραιότητες – άξονες δράσεις, όπως τις θέτει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, γύρω από τις οποίες χρειάζεται να καλλιεργηθεί μια συναντίληψη για την πραγμάτωσή τους, με στόχο μια συμπεριληπτική, μακροχρόνια βιώσιμη ανάπτυξη για όλους. Αυτές είναι:

1.            Να φέρουμε πιο κοντά τις επιχειρήσεις στην κοινωνία, ξεκινώντας από το τι μπορούμε εμείς, οι επιχειρήσεις,  να κάνουμε καλύτερα.

2.            Να προωθήσουμε τη συλλογική μας ικανότητα σαν κοινωνία και οικονομία να καινοτομούμε σε όλους τους τομείς.

3.            Να επενδύσουμε και να συνεργαστούμε για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων όλων των εργαζόμενων και τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα.

4.            Να δουλέψουμε συστηματικά για την πράσινη μετάβαση της οικονομίας μας, με  τρόπο που συνδυάζει βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα. 

5.            Να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις έτσι ώστε να επιταχύνουν το ψηφιακό τους μετασχηματισμό.

6.            Να δουλέψουμε για μια σύγχρονη βιομηχανική πολιτική, ως βάση για μια πιο ανθεκτική οικονομία με καλύτερες θέσεις εργασίας.

Η διαδικασια

•             Στο σώμα της Γενικής Συνέλευσης θα απευθυνθούν ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, ο Γενικός Διευθυντής κ. Αλέξανδρος Χατζόπουλος, οι οποίοι θα κάνουν τον απολογισμό των δράσεων και του πολύπλευρου έργου του Συνδέσμου, ενώ ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος θα ενημερώσει τα Μέλη για τις βασικές κατευθύνσεις και το πρόγραμμα δράσης του Συνδέσμου την επόμενη χρονική περίοδο.  Στο δεύτερο μέρος της Γενικής Συνέλευσης θα μιλήσει στα Μέλη του ΣΕΒ, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας.  Θα ακολουθήσει στις 19:00, η Ανοικτή Εκδήλωση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει (με βιντεοσκοπημένο μήνυμα) η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις και συζήτηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του  CEO της Pfizer κ. Albert Bourla (σε απευθείας σύνδεση) και του Προέδρου του ΔΣ του ΣΕΒ, κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλου.

Η πρωινή Γενική Συνέλευση

Μετά την κύρια Ομιλία του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλου προς τα μέλη, και σύμφωνα με το πρόγραμμα, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ θα παρουσιάσουν τις θεματικές προτεραιότητες του Συνδέσμου στα μέλη. Συγκεκριμένα, θα μιλήσουν για:

•             Βιομηχανική Στρατηγική: Ο κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής ΣΕΒ

•             Εργασιακά, Εκπαίδευση & Δεξιότητες: Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, CHIPITA A.E.

•             ESG: Ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, MYTILINEOS

•             Φορολογικά θέματα: Ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, Πρόεδρος, ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.

•             Καινοτομία: Ο κ. Μάρκος Βερέμης, Πρόεδρος ΔΣ, UPSTREAM A.E.

•             Πράσινη Οικονομία: Ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.

•             Διαφορετικότητα, Συμπερίληψη & Ισότητα: Η κα. Ιουλία Τσέτη, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος, UNI-PHARMA Α.Β.Ε.Ε.

•             Δράσεις για ΜμΕ: Ο κ. Αλέξανδρος Μακρίδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ Μ.Γ. Α.Ε.

Γιώργος Αλεξάκης
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.