ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μίχαλος: Δεν μπορεί να είναι ελεγκτής ο εστιάτορας

14:45 - 30 Ιουν 2021 | Επιχειρήσεις
Μίχαλος: Δεν μπορεί να είναι ελεγκτής ο εστιάτορας
«Έγινε μια αρχή, αλλά θα πρέπει να δούμε κάποιες διορθωτικές κινήσεις. Είμαι βέβαιος ότι το υπουργείο Ανάπτυξης είναι ανοικτό σε κάθε αλλαγή ή προσαρμογή που θα πρέπει να γίνει για την καλύτερη λειτουργία της αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας σήμερα (30/6) στο Πρώτο Πρόγραμμα, αναφορικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τα εστιατόρια και την ψυχαγωγία από τις 15 Ιουλίου.

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να έχει έναν ρόλο ελεγκτικό ο καταστηματάρχης, ο εκπρόσωπος της εστίασης. Θα φέρει περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιχειρεί να επιλύσει. Νομίζω ότι θα βρεθεί η χρυσή τιμή. Να δούμε πως θα λειτουργήσει στην αρχή το μέτρο, το οποίο στοχεύει εμμέσως να ενθαρρύνει τον εμβολιασμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η πρακτική που θα ακολουθηθεί δεν αφορά τόσο τους εξωτερικούς χώρους, όσο τους εσωτερικούς. Παρά το γεγονός ότι είμαστε εν μέσω θέρους, υπάρχει μεγάλο ποσοστό στην εστίαση που χρησιμοποιεί και τους εσωτερικούς χώρους. Θα πρέπει να βρεθεί μια λύση περισσότερο για τους εσωτερικούς χώρους», υποστήριξε, εν αναμονή των προτάσεων των εκπροσώπων του κλάδου της εστίασης.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ συμπλήρωσε ότι ένα τέταρτο lockdown, θα είναι απόλυτα καταστροφικό για την ελληνική κοινωνία και την Οικονομία, σημειώνοντας ότι η επιβίωση ήταν πολύ δύσκολη ήδη από το τρίτο lockdown.

Ο κ. Μίχαλος υποστήριξε ότι το Επιμελητήριο επανέφερε την πρόταση για την υλοποίηση ενός προγράμματος επιδότησης των διακοπών Ελλήνων πολιτών, σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην απόρριψη από την Κομισιόν του αιτήματος για διαγραφή του χρέους καθ΄ όλη της διάρκεια της πανδημίας, εκτιμώντας ότι «το μέτρο αυτό θα αποφασιστεί τελικά αργότερα, κάτι που σημαίνει ότι θα θρηνήσουμε πολλά επιχειρηματικά λουκέτα και πολλές θέσεις εργασίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.