ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η γαλλική αμυντική βιομηχανία στην Αθήνα

18:41 - 13 Ιουλ 2021 | Επιχειρήσεις
Η γαλλική αμυντική βιομηχανία στην Αθήνα
Η γαλλική αμυντική βιομηχανία χαίρεται ιδιαιτέρως για την σημαντική της συμμετοχή στη διεθνή έκθεση DEFEA, που λαμβάνει χώρα στην Αθήνα, 13-15 Ιουλίου του 2021.

Το γαλλικό περίπτερο, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ναυτικών Γαλλικών Βιομηχανιών (GICAN) και τη διαχείριση της θυγατρικής του, SOGENA, περιλαμβάνει 21 εταιρείες οι οποίες αναδεικνύουν τη γαλλική τεχνογνωσία στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας. Ακόμη, θα παρευρεθούν πολυάριθμοι Γάλλοι επισκέπτες, για επαφές και δικτύωση υψηλού επιπέδου. Επιπροσθέτως, θα είναι παρούσα η γαλλική Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών (DGA), ενώ έχει προγραμματιστεί επίσκεψη κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας αποτελούμενης από μέλη της Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας.

Το μεγαλύτερο περίπτερο ευρωπαϊκής χώρας

Η δέσμευση της Γαλλίας για την υπεράσπιση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, των στρατηγικών συμφερόντων της Ελλάδας και της σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο, συνδυάζεται με την άνευ προηγουμένου κινητοποίηση της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας στο πλευρό της ελληνικής.

Το γαλλικό περίπτερο είναι το μεγαλύτερο όλων των ευρωπαϊκών χωρών και θα φιλοξενήσει εποικοδομητικές συζητήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Συναντήσεις μεταξύ βιομηχάνων (BtoB) σε συνεργασία με τον ελληνικό μας εταίρο, τον ΣΕΚΠΥ

Στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του GICAN και του ΣΕΚΠΥ, στις 13 Φεβρουαρίου 2020 στην Αθήνα, μέρος της έκθεσης DEFEA, που διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΣΕΚΠΥ, είναι αφιερωμένο στις επιχειρηματικές επαφές (BtoB) ανάμεσα σε ελληνικές και γαλλικές εταιρείες, με πάνω από 60 συναντήσεις στο γαλλικό περίπτερο.

Επιτυχίες του παρόντος και σχέδια του μέλλοντος

Σε συνέχεια της πρόσφατης επιτυχίας της εξαγωγής των Rafale της Dassault Aviation για την Ελληνική Αεροπορία, η DEFEA αποτελεί ευκαιρία για παρουσιάσεις που σχετίζονται με άλλα εξοπλιστικά προγράμματα μείζονος σημασίας, ειδικότερα την παρουσίαση της πλήρους προσφοράς της γαλλικής ομάδας που αποτελείται από τις Naval Group, Thales και MBDA, με στόχο την κάλυψη των σημερινών και των μελλοντικών αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού, με άξονα τη φρεγάτα FDI HN αλλά και ένα φιλόδοξο σχέδιο συμμετοχής της ελληνικής βιομηχανίας.

Ένα σημαντικό βήμα στην εποχή μετά την πανδημία

Ο Pierre Éric Pommelet, Πρόεδρος του GICAN και της Naval Group, αναφέρει σχετικά: «Η γαλλική ναυτική βιομηχανία χαίρεται για το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές μπόρεσαν να οργανώσουν την έκθεση αυτή. Με την ισχυρή της παρουσία,  η γαλλική αμυντική βιομηχανία συνεισφέρει με υπερηφάνεια στην επιτυχία της εκδήλωσης, που σηματοδοτεί την επιστροφή των εκθέσεων στην Ευρώπη μετά την πανδημία.»

Ο Patrick Maisonnave, Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, δήλωσε: «Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος από τη γαλλική παρουσία στην - πολύ σημαντική για την Ελλάδα - έκθεση DEFEA,  που περιλαμβάνει εκπροσώπους της γαλλικής κυβέρνησης, βουλευτές, καθώς και παράγοντες της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας. Ο αριθμός και η ποσότητα των Γάλλων εκθετών αποτελούν σαφή απόδειξη του εξαιρετικού χαρακτήρα της ελληνογαλλικής σχέσης στον τομέα αυτό.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.