ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι προτιμούν οι εργαζόμενοι, τηλεργασία ή δια ζώσης εργασία Κύριο

19:50 - 24 Ιουλ 2021 | Επιχειρήσεις
Τι προτιμούν οι εργαζόμενοι, τηλεργασία ή δια ζώσης εργασία
Ριζικά έχουν αλλάξει οι προτιμήσεις των εργαζομένων μετά από περίπου 16 μήνες τηλεργασίας, ευέλικτων ωραρίων αλλά και αποστασιοποίησης από το παραδοσιακό περιβάλλον εργασίας, εν γένει, σύμφωνα με όσα καταδεικνύει έρευνα του World Economic Forum.

Ένα εκ των σημαντικότερων στοιχείων που προέκυψαν από τη συγκεκριμένη έρευνα ανάμεσα σε περίπου 12.500 ενηλίκους σε 29 χώρες είναι ότι 2/3 θέλουν να διατηρήσουν το ευέλικτο ωράριο ακόμη και έπειτα από την άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού, καθώς είναι πιο παραγωγικοί δουλεύοντας κατ’αυτόν τον τρόπο. Επιπλέον, θα ήθελαν να συνεχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως. Κατά μέσο όρο, οι συμμετέχοντες θα ήθελαν 2,5 ημέρες τηλεργασίας της εβδομάδα, ενώ 1/4 επιθυμεί να δουλεύει από το σπίτι διαρκώς. Παράλληλα, το 30% των ερωτηθέντων στη μελέτη του World Economic Forum υποστήριξε ότι εάν ήταν υποχρεωμένο να βρίσκεται καθημερινά και σε πλήρες ωράριο στο γραφείο, θα ήταν διατεθειμένο να αναζητήσει νέα θέση εργασίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι μία μεγάλη μερίδα από εκείνους που ζητούν ευέλικτο ωράριο είναι γονείς με μικρά παιδιά, ενήλικες κάτω των 35, γυναίκες ή/και έχουν κατοχυρώσει υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης και εισοδήματος. Σε σχέση με το ευέλικτο ωράριο, ζητείται από 68% των γονέων με παιδιά κάτω των 17 ετών καθώς και το 63% των ενηλίκων χωρίς παιδιά. 

δημ1.JPG

Βέβαια, δεν επικρατεί η ίδια κατάσταση σε όλους, αφού το 1/3 των συμμετεχόντων στην έρευνα θέλει να επιστρέψει στο γραφείο όταν είναι ασφαλές ως προς τη μετάδοση της COVID-19. Το 30% των ερωτηθέντων είπε ότι δυσκολεύεται να είναι παραγωγικό δουλεύοντας από το σπίτι, ενώ 1/3 παραδέχθηκε ότι κουράζεται πολύ περισσότερο με την τηλεργασία. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στους μισούς (52%) λείπουν οι συνάδελφοί τους.

Σύμφωνα με την έρευνα του Wolrd Economic Forum, το 39% των ανθρώπων παγκοσμίως εργάζεται από το σπίτι για τουλάχιστον ένα μικρό χρονικό διάστημα. Το 76% αυτών δηλώνει πως πρόκεται για αποτέλεσμα της πανδημίας.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.