ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Thales θα παράσχει νέο εξοπλισμό αεροηλεκτρονικής για τα Rafale

11:21 - 27 Ιουλ 2021 | Επιχειρήσεις
Η Thales θα παράσχει νέο εξοπλισμό αεροηλεκτρονικής για τα Rafale
Στην Thales έχει ανατεθεί η σύμβαση για την προμήθεια συστημάτων οθονών Scorpion® ενσωματωμένων σε κράνη και ψηφιακών οθονών πολλαπλών λειτουργιών για όλα τα αεροσκάφη Rafale της Dassault Aviation σε συνεργασία με τη Γαλλική Αεροπορική και Διαστημική Υπηρεσία και το Γαλλικό Ναυτικό.

Από τη διαδικασία αναγνώρισης έως τις αποστολές αεροπορικής άμυνας και επιθέσεων ακριβείας, το Rafale βοήθησε στη διασφάλιση της επιτυχίας αμέτρητων στρατιωτικών επιχειρήσεων. Ωστόσο, και στο μέλλον, τα πληρώματα του θα πρέπει να αναλύουν περισσότερα δεδομένα σε λιγότερο χρόνο για μαχητικές αποστολές που πραγματοποιούνται σε ολοένα και πιο περίπλοκα περιβάλλοντα. Σε συνδυασμό με τα οπλικά συστήματα του αεροσκάφους, η  ενσωματωμένη σε κράνος οθόνη Scorpion® βελτιώνει τη στρατηγική επίγνωση της κατάστασης και επιτρέπει στα πληρώματα να ανταποκρίνονται πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ευελιξία σε μια σειρά απειλών. Η προοδευτική ενσωμάτωση του συστήματος αυτού  στο πρότυπο Rafale F4 θα αποτελέσει καθοριστικό πλεονέκτημα για τη διασφάλιση της επιτυχίας των αεροπορικών αποστολών και την προστασία των πληθυσμών.

Η τοποθετημένη στο κράνος οθόνη  συγκεντρώνει πληροφορίες από τους ενσωματωμένους αισθητήρες του αεροσκάφους για να βοηθήσει τους πιλότους να εκτελούν τις αποστολές τους ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Δημιουργεί μια αίσθηση συνέχειας μεταξύ του πιλοτηρίου και του εξωτερικού χώρου για να βελτιώσει ριζικά την επίγνωση της στρατηγικής κατάστασης. Σε συνδυασμό με το οπλικό σύστημα, η οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό και την παρακολούθηση στόχων οπουδήποτε στο οπτικό πεδίο του πληρώματος κατά τη διάρκεια της ημέρας και τη νύχτας.

Το Scorpion® προσφέρει όλες αυτές τις  βελτιώσεις σε επίπεδο τεχνολογικών δυνατοτήτων, πέρα από την κλασική προστατευτική λειτουργία ενός συμβατικού κράνους πτήσης. Είναι βελτιστοποιημένο σε επίπεδο βάρους και ισορροπίας, με στόχο τη μεγιστοποίηση της άνεσης του πιλότου και την αποτελεσματικότητα της αποστολής.

Οι 400 ψηφιακές οθόνες πολλαπλών λειτουργιών ,που έχουν παραγγελθεί, θα αντικαταστήσουν τις πλευρικές οθόνες στα γαλλικά αεροσκάφη Rafale, οι οποίες χρησιμοποιούνται κυρίως για να ενημερώσουν τον πιλότο για την κατάσταση των συστημάτων του αεροσκάφους και να παρέχουν εικόνες από τους ενσωματωμένους αισθητήρες του. Ο νέος εξοπλισμός προσφέρει μεγαλύτερη επιφάνεια προβολής, βελτιωμένη οθόνη αφής και μεγαλύτερη ισχύ επεξεργασίας.

«Όταν η επιτυχία μιας αποστολής κρίνεται σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, τα πληρώματα των αεροσκαφών πρέπει να είναι σε θέση να κατανοήσουν το στρατηγικό περιβάλλον γρήγορα και να αλληλεπιδρούν ενστικτωδώς με τα συστήματα του αεροσκάφους. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να προσφέρουμε στα μελλοντικά πληρώματα του Rafale F4 ένα λειτουργικό πλεονέκτημα που θα είναι κρίσιμο για την επιτυχία των αποστολών τους, χάρη στον εξοπλισμό τελευταίας γενιάς που προσφέρει προηγμένες δυνατότητες σε οπτικό επίπεδο και βελτιωμένη αλληλεπίδραση με τα οπλικά συστήματα,» δήλωσε ο Jean-Paul Ebanga, Αντιπρόεδρος, Flight Avionics της Thales.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.