ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δράσεις του Found.ation και της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη ΔΕΘ

12:27 - 10 Σεπ 2021 | Επιχειρήσεις
Δράσεις του Found.ation και της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη ΔΕΘ
Το Found.ation, η Socialinnov, η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα και το Γενικό Προξενείο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη με χαρά ανακοινώνουν μία ακόμη συνεργασία σε δύο καινοτόμα προγράμματα, το TechCamp Thessaloniki και το Education Revolution Conference, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2021.

TechCamp Thessaloniki: Empowering Women Entrepreneurs

Το TechCamp Thessaloniki: Empowering Women Entrepreneurs είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας και δημιουργίας ίσων ευκαιριών, που θα λάβει χώρα στις 11-14 Σεπτεμβρίου 2021, στο πλαίσιο της έκθεσης. Το πρόγραμμα TechCamp (https://techcamp.america.gov), που αποτελεί μια καινοτόμα εκπαιδευτική πλατφόρμα του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. και χρηματοδοτείται πλήρως από αυτό, θα παρέχει εξατομικευμένη εκπαίδευση σε μια πολυδιάστατη ομάδα 40 γυναικών επιχειρηματιών από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Μέσα από τη συμμετοχή τους στο “TechCamp Thessaloniki: Empowering Women Entrepreneurs”, οι γυναίκες επιχειρηματίες θα αποκτήσουν εφόδια για να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε πράξη και να εξελίξουν τη startup τους σε μια βιώσιμη επιχείρηση που θα μπορεί να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και τη σταθερότητα των κοινοτήτων εντός των οποίων δραστηριοποιούνται.

Στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί ομιλίες και panels συζητήσεων στο περίπτερο του Digital Greece, όπου θα συμμετάσχουν σημαντικοί εκπρόσωποι φορέων και εταιρειών από τους χώρους της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, του επιχειρείν και της δημόσιας διοίκησης, οι οποίες θα μεταδοθούν μέσω livestreaming από τα ψηφιακά κανάλια του Digital Greece. Τα εγκαίνια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν στις 11 Σεπτεμβρίου από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, και τον Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt. Αναλυτική ατζέντα των ομιλιών, μπορείτε να δείτε εδώ.

«Έχουμε φτάσει σε μια στιγμή κατά την οποία τα συμφέροντα της Ελλάδας και των Η.Π.Α. είναι πιο στενά ευθυγραμμισμένα από ποτέ», σημειώνει με αφορμή το TechCamp Thessaloniki ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt. «Κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ όπως η Cisco, η Microsoft, η Google, οι υπηρεσίες Web της Amazon και η Apple βοήθησαν την Ελλάδα να επιταχύνει τον ψηφιακό της μετασχηματισμό και τοποθετούνται για να επωφεληθούν από την αγορά των Βαλκανίων και να μετατρέψουν την Ελλάδα στον ψηφιακό κόμβο της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η ισότητα των φύλων και η οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών ήταν προτεραιότητες της Πρεσβείας εδώ και πολλά χρόνια και είμαι υπερήφανος που τη στηρίζουμε. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι γυναίκες όχι μόνο επωφελούνται από αυτές τις νέες ευκαιρίες, αλλά ηγούνται του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας.»

Οι δράσεις του “TechCamp Thessaloniki: Empowering Women Entrepreneurs” υποστηρίζονται επίσης από το Βασίλειο των Κάτω Χωρών, την Amazon Web Services και την ID-GC.

Education Revolution Conference

To Education Revolution Conference είναι ένα συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου, με χρηματοδότηση από την Πρεσβεία των Η.Π.Α., στο πλαίσιο της έκθεσης, και θα φιλοξενηθεί στο Digital Greece Pavilion. Το πλούσιο μονοήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά από εργαστήρια, ομιλίες και συζητήσεις σε πάνελ, με επίκεντρο το μέλλον της εκπαίδευσης.

Το Education Revolution Conference έχει ως στόχο να φέρει περισσότερα παιδιά, εκπαιδευτικούς και σχολεία κοντά στο STEAM, να παρακινήσει περισσότερους μαθητές - και ιδιαίτερα κορίτσια - να ακολουθήσουν καριέρα σε αυτούς τους κλάδους, να ενημερώσει το κοινό και ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για την καινοτομία στην εκπαίδευση, αλλά και να ξεκινήσει έναν διάλογο σχετικά με τον αντίκτυπο τεχνολογιών όπως το Internet of Things και το Artificial Intelligence στην εκπαίδευση τα επόμενα χρόνια.

Η συμμετοχή στο Education Revolution Conference είναι δωρεάν και όσοι επιθυμούν μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να το παρακολουθήσουν δια ζώσης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ, παράλληλα, θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming. Μπορείτε να βρείτε την ατζέντα του συνεδρίου καθώς και τα διαθέσιμα εργαστήρια στο www.socialinnov.gr/education_revolution.

Οι δράσεις TechCamp Thessaloniki και Education Revolution Conference, καθώς και όλες οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2021, λαμβάνουν κάθε απαραίτητο μέτρο για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας όλων των συμμετεχόντων, των εκπαιδευτών και των συνεργατών. Πρέπει να σημειωθεί ότι η είσοδος στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (γραφεία και περίπτερα), επιτρέπεται αποκλειστικά με την επίδειξη του GreenPass για κατηγορίες εμβολιασμένων ή νοσησάντων (αναλυτικές οδηγίες).

Τα TechCamp Thessaloniki και Education Revolution Conference αποτελούν τη συνέχεια μιας μακρόχρονης επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ του Found.ation, της Socialinnov και της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, που ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια, όταν οι Η.Π.Α. ήταν η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.