ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΒΕΘ: Στη σωστή κατεύθυνση οι εξαγγελίες Μητσοτάκη

11:39 - 13 Σεπ 2021 | Επιχειρήσεις
ΒΕΘ: Στη σωστή κατεύθυνση οι εξαγγελίες Μητσοτάκη
Για ισορροπημένα, θετικά, μέτρα που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, δίνοντας ανάσα στις επιχειρήσεις, κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, αναφερόμενο στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της 85ης ΔΕΘ.

«Τα μέτρα επιδεικνύουν πρόθεση στήριξης της επιχειρηματικότητας από την κυβέρνηση, ωστόσο ο δρόμος προς την επάνοδο στην κανονικότητα είναι ακανθώδης και αναπόφευκτα η στήριξη και οι ελαφρύνσεις θα πρέπει να έχουν ορίζοντα διαρκείας. Παράλληλα αναμένουμε την εξειδίκευση τους προκειμένου να ενημερωθούμε για το τι ακριβώς θα συμβεί με τις αυξήσεις στην ενέργεια που τορπιλίζουν τον προϋπολογισμό επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Επιπρόσθετα δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιο θα είναι το ύψος της μείωσης του ΕΝΦΙΑ» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης υπογραμμίζοντας πως το Επιμελητήριο κατέθεσε στον πρωθυπουργό μια δέσμη προτεινόμενων μέτρων για τη στήριξη του μικρομεσαίου επιχειρείν.

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ προσθέτει πως οι μειώσεις στη φορολογία των επιχειρήσεων αλλά και των ασφαλιστικών εισφορών, όπως αυτές ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό, είναι καλοδεχούμενες, ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για τις οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας και πιέζουν ασφυκτικά, κυρίως, τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, η πλειονότητα των οποίων βρίσκεται σε δυσμενή οικονομική θέση, λόγω και της δεκαετούς κρίσης που προηγήθηκε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.