ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χατζηθεοδοσίου: Αυτά προτείναμε στον Πρωθυπουργό για τα μέτρα

11:44 - 09 Νοε 2021 | Επιχειρήσεις
Χατζηθεοδοσίου: Αυτά προτείναμε στον Πρωθυπουργό για τα μέτρα
Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μίλησε την Τρίτη 9/11/2021 στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη για τα ζητήματα τέθηκαν στη χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό σχετικά με την εφαρμογή των νέων μέτρων κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ελέγχων και των υψηλών προστίμων, ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε ότι χρειάζεται οι έλεγχοι να έχουν μία λογική και πρότεινε να γίνονται αφού έχει παραγγείλει κάποιος, όπως συμβαίνει και στο εξωτερικό, εξηγώντας ότι το πρόστιμο των 5.000 ευρώ και η διακοπή λειτουργίας 15 ημερών μπορεί να αποβούν καταστροφικά, ιδιαίτερα, για μία μικρή επιχείρηση.

Στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ, οι εκπρόσωποι των φορέων της εστίασης και του εμπορίου ζήτησαν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους να είναι οριζόντια, να εφαρμόζονται δηλαδή παντού.

Προτάθηκε επίσης να πραγματοποιηθούν εκστρατείες ενημέρωσης σε περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεμβολίαστων πολιτών προκειμένου να πειστούν όσοι συμπολίτες μας φοβούνται να προχωρήσουν στον εμβολιασμό.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου επισήμανε ακόμη την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων της εστίασης και του λιανεμπορίου, η λειτουργία των οποίων δυσχεραίνεται από τα μέτρα, σημειώνοντας ότι η ανάπτυξη που καταγράφεται δεν επιμερίζεται σε όλους τους κλάδους.

Εκτίμησε, τέλος, ότι είναι πιθανόν να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, ενώ αναφέρθηκε στη διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού ότι δεν θα ξανακλείσει η αγορά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.