ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαλεξόπουλος (ΣΕΒ) για ενεργειακή κρίση: Ανάγκη στήριξης της βιομηχανίας Κύριο

15:15 - 29 Νοε 2021 | Επιχειρήσεις
Παπαλεξόπουλος (ΣΕΒ) για ενεργειακή κρίση: Ανάγκη στήριξης της βιομηχανίας
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, επισήμανε πως η ελληνική οικονομία -όπως και η παγκόσμια- αντιμετωπίζει μία τριπλέτα προβλημάτων. Πανδημία, πληθωρισμός και ενεργειακή κρίση αποτελούν αστάθμιτους παράγοντες, που δεν επιτρέπουν εφησυχασμό.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του επενδυτικού συνεδρίου του ΣΕΒ με τίτλο Reinventing Greece through investments in innovation, στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των τιμών ενέργειας:

"Εδώ και χρόνια οι τιμές της ενέργειας αποτελούσαν αγκάθι, τώρα όμως έχουμε φτάσει σε μια ακραία έκφανση, υπογράμμισε προσθέτοντας ότι καλώς η κυβέρνηση έσκυψε στα θέματα των νοικοκυριών. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα στηρίξει και την ελληνική παραγωγή ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί και να μείνει ανταγωνιστική έναντι άλλων χωρών που ανταγωνιζόμαστε” τόνισε συγκεκριμένα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι δε θα πρέπει η κρίση να αποτελέσει άλλοθι για να καθυστερήσει η πράσινη μετάβαση και για να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική αγορά ενέργειας που θα προστατεύει όλους τους καταναλωτές.

Για το ζήτημα της καινοτοιμίας, που αφορούσε το συνέδριο, ο κ. Παπαλεξόπουλος τόνισε πως υπάρχει αισιοδοξί, καθώς η Ελλάδα έχει ένα μικρό, αλλά ζωτικό σίστημα νεοφυών επιχειρήσεων με αξία 5 έως 6 δισ. ευρώ.

Εκτίμησε δε πως υπάρχει δυνατότητα για τριπλασιασμό του, καθώς στην Ελλάδα έρχονται επενδύσεις από μεγάλες εταιρείες όπως Microsoft, Pfizer Accenture.

Τέλος, σημείωσε πως καταγράφεται μια μεταστροφή στην αντίληψη της κοινωνίας για την επιχειρηματικότητα και το ρόλο της ως μέρος της λύσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.