ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαθανάσης: Σε 60 μέρες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον Αναπτυξιακό Νόμο

11:13 - 30 Νοε 2021 | Επιχειρήσεις
Παπαθανάσης: Σε 60 μέρες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον Αναπτυξιακό Νόμο
Στο 3rd Family Business Conference, το οποίο πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο “THE MET”, απεύθυνε χαιρετισμό την Τρίτη (30/11) ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης. Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι για την οικονομία η μικρομεσαία οικογενειακή επιχείρηση και στο έργο που γίνεται από το Υπουργείο για την επιτάχυνση στην υπαγωγή στον Αναπτυξιακό Νόμο των μικρομεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων.

Στόχος είναι η υπαγωγή στον νόμο να μην ξεπερνά τις 60 ημέρες και ταυτόχρονα με μια δηλωτική πράξη, χωρίς να υπάρχει καθυστέρηση των ομάδων ελέγχου του Υπουργείου να ολοκληρώνεται το επιχειρηματικό σχέδιο. Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Έρχεται πολύ σύντομα ο Αναπτυξιακός Νόμος, ο οποίος δίνει ιδιαίτερα καθεστώτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οικογενειακές επιχειρήσεις που τους απασχολεί η διαδοχή. Πέραν των φορολογικών διευκολύνσεων που γίνονται μέσα από την απαλλαγή του φόρου μεταβίβασης, δημιουργούμε και ιδιαίτερα καθεστώτα που μπορούν να απασχολήσουν τις νέες γενιές των οικογενειακών επιχειρήσεων, έτσι ώστε σε περίπτωση που υπάρχει μια διαφοροποίηση, μια επιλογή από νέους να επιχειρήσουν με ένα αντικείμενο το οποίο να προσθέτει ή να διαφοροποιεί το παραγωγικό μοντέλο που έχουν στην επιχείρησή τους, να έχουν ιδιαίτερη επιχορήγηση, έτσι ώστε να στηρίζονται στην έναρξη της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Αυτή η επιχορήγηση θα μπορεί να συμπληρώσει δάνειο από το Ταμείο Ανάκαμψης, έτσι ώστε και να πετύχουν μηδενικό επιτόκιο, αλλά και επιχορήγηση, που θα τους επιτρέψει να μειώσουν τις κεφαλαιακές απαιτήσεις, ώστε να είναι πιο εύκολο να ξεκινήσουν τη δραστηριότητά τους.

Ταυτόχρονα συζητάμε με την Αναπτυξιακή Τράπεζα, για να δημιουργηθεί ένα πακέτο στήριξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, κυρίως αυτών που επιθυμούν να υπαχθούν στον Αναπτυξιακό Νόμο, με ένα εγγυοδοτικό πρόγραμμα γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που υπάρχουν στο τραπεζικό σύστημα με το θέμα της εγγυοδοσίας, έτσι ώστε να μπορέσουν οι μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις να λάβουν μια εγγύηση για να καλύψουν την αρχική ανάγκη για τη δανειοδότησή τους».

Το 3rd Family Business Conference τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του Ινστιτούτου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (CRI), ενώ αποκλειστικοί χρυσοί χορηγοί του είναι η Alpha Bank και η EY Ελλάδος.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Palladian Conferences για τρίτη συνεχή χρονιά, είναι το πρώτο της σειράς  “3rd Family Business Conference - Towards a sustainable future” και ασχολείται με τις οικογενειακές επιχειρήσεις και τα ζητήματα που αφορούν στην οργάνωση και διαχείρισή τους.

Χορηγοί Επικοινωνίας του Συνεδρίου (αλφαβητικά): Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Bankwars.gr, BnB Daily, Euro2day.gr, FnB Daily, Grtimes.gr, Insider.gr, Mikrometoxos.gr, Mononews.gr, Theceo.gr.

Σημειώνεται ότι το Συνέδριο πραγματοποιείται σε υβριδική μορφή, με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.