ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καββαθάς: Η εστίαση αιμορραγεί, πάμε για λουκέτα- Αναγκαία μέτρα στήριξης

15:44 - 29 Δεκ 2021 | Επιχειρήσεις
Καββαθάς: Η εστίαση αιμορραγεί, πάμε για λουκέτα- Αναγκαία μέτρα στήριξης
Κραυγή αγωνίας από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργο Καββαθά, ο οποίος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα που δημιουργούν στον κλάδο τα νέα μέτρα, ειδικά για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

«Ο κλάδος βρίσκεται σε αναβρασμό, σε μια κατάσταση τραγική, προπαραμονή Πρωτοχρονιάς, έχουν κλείσει τους μουσικούς, έχουν κάνει αγορές. Είτε πουν 10 είτε 12 η διασκέδαση έχει τελειώσει και έχει τελειώσει και η εστίαση γιατί βέβαια δεν θα βγει κάποιος να κάνει ρεβεγιόν και στις 12 παρά τέταρτο να κάνει αλλαγή χρόνου στο αυτοκίνητο.

Η έξοδος το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, είναι η αλλαγή του χρόνου ουσιαστικά να μας βρει σε έναν χώρο διασκέδασης, σε ένα εστιατόριο, σε ένα μπαρ με τους φίλους μας, τους συγγενείς μας να γιορτάσουμε την έλευση του νέου χρόνου. Αν πρέπει να βγάλω την έλευση μέσα στο αυτοκίνητό μου δεν θα βγω. Είναι καταστροφή για τον κλάδο, ο οποίος αιμορραγεί εδώ και 20 μήνες, με 4 μήνες καλούς και με έναν τζίρο χαμένο πάνω από 2,5 δισ.», εξήγησε.

Και συνέχισε: «Έχουμε πολλές ακυρώσεις, όπως είχαμε πολλές και το βράδυ των Χριστουγέννων, λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας, ο κόσμος φοβάται».

Ο κ. Καββαθάς στάθηκε στην ανάγκη λήψης νέων μέτρων στήριξης: «Το να χάνουμε τόσους συμπολίτες μας την ημέρα σαφώς τον κλάδο δεν τον αφήνει αδιάφορο, από την άλλη δεν μπορούμε να δεχτούμε τις συνέπειες των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας χωρίς καμία στήριξη. Ο κλάδος θα οδηγηθεί με βεβαιότητα σε λουκέτα πλέον.

Έχουμε ανατιμήσεις στον κόστος ενέργειας, αύξηση στις πρώτες ύλες, δεν έχουμε μεταφέρει τις αυξήσεις στην κατανάλωση, γιατί σε άδεια τραπέζια δεν μπορείς να κάνεις αυξήσεις και καλούμαστε με συσσωρευμένες υποχρεώσεις από το προηγούμενο διάστημα, να ξαναζήσουμε την βάσανο χωρίς κανένα στήριγμα. Μας ενδιαφέρει η δημόσια υγεία αλλά ταυτόχρονα πρέπει να δούμε τι γίνεται και στην οικονομία και πώς συντηρούνται οι επιχειρήσεις. Έχει 330.000 εργαζόμενους η εστίαση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.