ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καββαθάς: Ξανά σε βαθύ lockdown ο κλάδος της εστίασης

11:36 - 31 Δεκ 2021 | Επιχειρήσεις
Καββαθάς: Ξανά σε βαθύ lockdown ο κλάδος της εστίασης
Για τις έντονες αντιδράσεις των επιχειρηματιών της εστίασης στα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν, μίλησε σήμερα το πρωί (31/12) ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

Ο ήδη επιβαρυμένος κλάδος της εστίασης μπαίνει ξανά σε βαθύ lockdown με τεράστιες επιπτώσεις υποστήριξε ο κ. Καββαθάς, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ενθαρρυντική είναι η δήλωση της κυβέρνησης για διασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας. Περιμένουμε και τα επόμενα βήματα που θα στηρίζουν ουσιαστικά τις επιχειρήσεις», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

«Έχουμε βροχή ακυρώσεων για το αποψινό ρεβεγιόν», είπε, και χαρακτήρισε βλακώδη την παράταση του ωραρίου ειδικά για απόψε.

«Μένει ακόμη να ξεκαθαριστεί πλήρως καθώς ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι ΚΑΔ. Τα νέα μέτρα για τη μουσική αφορούν και τα κέντρα διασκέδασης και τις ταβέρνες; αναρωτήθηκε. Και τα μπαρ και τα υπόλοιπα καταστήματα του κλάδου;» αναρωτήθηκε.

«Τα καζίνο γιατί παραμένουν ανοιχτά μετά τις 12; Περιμένουμε διευκρινίσεις και μια ισονομία», είπε ο κ. Καββαθάς.

«Μία στις τρεις επιχειρήσεις έχει μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα και τέσσερις στις δέκα έχουν αβεβαιότητα για το μέλλον τους, σημείωσε και πρόσθεσε ότι «ο κλάδος έχει 320.000 θέσεις εργασίας. Αν κλείσουν οι επιχειρήσεις θα έχουμε αμέσως απώλειες 100.000 εργαζομένων από την αγορά».

«Από τον Φεβρουάριο έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους τους εργαζόμενους στην εστίαση», ανέφερε ακόμη ο κ. Καββαθάς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.