ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fourlis: Οι κινήσεις «ματ» και η διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων

09:26 - 13 Ιαν 2022 | Επιχειρήσεις
Fourlis: Οι κινήσεις «ματ» και η διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων
Ως μια δυναμική κίνηση «ματ» εκλαμβάνεται η είσοδος του Ομίλου Fourlis σε μια δυναμική αγορά, αυτής της των προϊόντων Health & Wellness, με «πίτα» της τάξης των 600 εκατομμυρίων ευρώ στν κλάδο. Ήδη, χτες ανακοινώθηκε η συνεργασία του Ομίλου με την εταιρεία Holland & Barrett για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου δικτύου πωλήσεων, με φυσικά και ψηφιακά καταστήματα, των προϊόντων υγείας και ευεξίας.

Πιο συγκεκριμένα, η συνεργασία με τον Όμιλο Fourlis απευθύνεται στις αγορές της Ελλάδας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας για το άνοιγμα σε βάθος χρόνου ενός δικτύου 120 φυσικών καταστημάτων.

Να σημειωθεί ότι η Holland & Barrett ιδρύθηκε το 1870 και για πάνω από 150 χρόνια οι καταναλωτές την εμπιστεύονται για τα προϊόντα ευεξίας. Διαθέτει ένα δίκτυο πλέον των 1.600 καταστημάτων σε 18 χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 800 και πλέον καταστημάτων στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, καθώς επίσης και ένα ταχέως αναπτυσσόμενο ηλεκτρονικό κατάστημα. Είναι η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής στη Μεγάλη Βρετανία και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, στον κλάδο Health & Wellness. Προσφέροντας μία μοναδική σειρά καινοτόμων βιταμινών, συμπληρωμάτων διατροφής, αθλητικών συμπληρωμάτων, εξειδικευμένης διατροφής, φυσικών και οργανικών καλλυντικών. Με βάση το σχετικό πλάνο αναμένεται, δε, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να ξεκινήσει η λειτουργία των πρώτων καταστημάτων Holland & Barrett στην Ελλάδα,

Η στρατηγική

Αυτή, δε, η κίνηση, που είχε προαναγγελθεί ως επιλογή στρατηγικής από τον πρόεδρο του Ομίλου, Βασίλη Φoυρλή, κατά τα εγκαίνια του νέου ΙΚΕΑ στο The Athens Mall, σηματοδοτεί την έναρξη της τρίτης κατά σειρά δραστηριότητας λιανικής για τον Όμιλο, πέραν του οικιακού εξοπλισμού και επίπλων (ΙΚΕΑ) και των αθλητικών ειδών – (Intersport & The Athlete's Foot). Άλλωστε, όπως είχε πει στην τότε εκδήλωση ο κ. Φουρλής τα νέα δεδομένα στην αγορά δημιουργούν ανάγκη για διαφοροποίηση στα χαρτοφυλάκια των εταιριών, ώστε να διασφαλίζεται η συνεχής ανάπτυξη αλλά και οι απαραίτητες άμυνες έναντι των κρίσεων.

Οι Βρετανοί

Η ανάπτυξη του δικτύου των φυσικών σημείων θα γίνει με τη μέθοδο της δικαιόχρησης (franchise).  Να σημειωθεί ότι ξ Holland & Barrett ιδρύθηκε το 1870 από τους Alfred Slapps Barrett και Major William Holland. Για περισσότερα από 150 χρόνια οι καταναλωτές την εμπιστεύονται για τα προϊόντα ευεξίας που προσφέρει, όπως καινοτόμες βιταμίνες, συμπληρώματα διατροφής, αθλητικά συμπληρώματα, εξειδικευμένη διατροφή, φυσικά και οργανικά καλλυντικά.

Διαθέτει ένα δίκτυο πλέον των 1.600 καταστημάτων σε 18 χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 800 και πλέον καταστημάτων στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, καθώς επίσης και ένα ταχέως αναπτυσσόμενο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Η ομάδα πωλήσεων των καταστημάτων της Holland & Barrett, μέσω ενός εξειδικευμένου, αναλυτικού και συνεχούς προγράμματος εκπαίδευσης στις κατηγορίες των βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής, αποκτά βαθιά γνώση του αντικειμένου και μπορεί να προσφέρει εξατομικευμένη συμβουλή στον καταναλωτή, καλύπτοντας κάθε προσωπική του ανάγκη.

Και στα ακίνητα

Επίσης μέσω της Trade Estates ΑΕΕΑΠ ο όμιλος Fourlis ανοίγεται και στο χώρο του real estate, όπου μάλιστα τελευταία έχει προβεί στις δύο μεγαλύτερες επενδύσεις από την ίδρυσή της, συνολικού ύψους άνω των 58 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα η  θυγατρική του ομίλου Fourlis σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 250 εκατ. ευρώ τα επόμενα 2-3 έτη, κυρίως σε Retail Parks και σε Logistics σε όλη την επικράτεια. Παράλληλα, στόχος της εταιρείας είναι να εισαχθεί στο ελληνικό χρηματιστήριο εντός του 2022.

Μάλιστα, πριν λίγες μέρες η Trade Estates, ανακοίνωσε τη συμφωνία εξαγοράς του της Bersenco, ιδιοκτήτριας του νέου Εμπορικού Πάρκου στην οδό Πειραιώς έναντι 18,3 εκατ. ευρώ. Το Εμπορικό Πάρκο βρίσκεται στο Νέο Φάληρο εκτείνεται σε μια επιφάνεια 14.895 τ.μ., με εμπορικές επιφάνειες 14.555,46 τ.μ. 400 υπόγειες θέσεις στάθμευσης. Στα 14 καταστήματα που θα στεγασθούν, συμπεριλαμβάνονται AAA (Triple-A) μισθωτές όπως ΑΒ Βασιλόπουλος, LCWaikiki, Μουστάκας Mc Donald’s κ.α.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 11:30 - 13 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.