ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι πρώτες επιχειρηματικές συμφωνίες του 2022 Κύριο

11:21 - 17 Ιαν 2022 | Επιχειρήσεις
Οι πρώτες επιχειρηματικές συμφωνίες του 2022
Η μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία της χώρας, και το πιο σύγχρονο διυλιστήριο της Ευρώπης ανακοίνωσαν μία σπουδαία συμφωνία. Ο λόγος για τη συμφωνία της ΔΕΗ με τον όμιλο Motor Oil που ιδρύουν κοινοπρακτικό σχήμα (Joint Venture) με ποσοστά 49% και 51% αντίστοιχα, με στόχο μεγάλο projects στον τομέα του πράσινου υδρογόνου. Η κοινοπραξία φιλοδοξεί να ηγηθεί της ανάπτυξης της οικονομίας του υδρογόνου στην Ελλάδα, έχοντας πρόσβαση στην αναπτυσσόμενη πλατφόρμα παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές της ΔΕΗ, εκμεταλλευόμενη ταυτόχρονα τη δυναμικότητα και τεχνογνωσία της Motor Oil ως μιας εκ των μεγαλύτερων ενεργειακών ομίλων στη χώρα, επισημαίνει η ανακοίνωση.

Η σκοπούμενη κοινοπραξία έχει στόχο την ανάπτυξη έργων παραγωγής και αποθήκευσης πράσινου υδρογόνου στη χώρα, διευκολύνοντας έτσι την ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας σε ένα περιβάλλον καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα (Net Zero).

Ο όμιλος Fourlis ύστερα από συμφωνία με τη βρετανική Holland & Barrett φέρνει την αλυσίδα ευεξίας στην Ελλάδα έχοντας μεγάλα σχέδια και πλάνο για άνοιγμα 120 καταστημάτων, με την πανδημία να φέρνει περαιτέρω στο προσκήνιο αυτόν τον κλάδο.

Ο γαλλικός όμιλος λιανικού εμπορίου Carrefour επιστρέφει στην Ελλάδα μέσω συνεργασίας με την Retail & more S.A., θυγατρική του Ομίλου Teleunicom (συμφερόντων οικογένειας Βαρδινογιάννη), με στόχο το άνοιγμα οκτώ μεγάλων καταστημάτων σε πρώτη φάση.

Ο μεγάλος ξενοδοχειακός όμιλος Marriott συμφώνησε με την ελληνική TEMES (Hilton, Costa Navarino) της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου για τη δημιουργία μεγάλου ξενοδοχείου W Costa Navarino στο Navarino Waterfront, τη νέα περιοχή ανάπτυξης στη Μεσσηνία, σε μία παραθαλάσσια έκταση 130 στρεμμάτων.

Η εισηγμένη Epsilon Net προχώρησε στην εξαγορά της CSA έναντι 2,73 εκατ. ευρώ, αποκτώντας πρόσβαση στο software για φαρμακεία, επεκτείνοντας τη στρατηγική της στα συστήματα πληροφορικής για τον τομέα της υγείας, με τον κλάδο να είναι σε γενικευμένη επανάσταση.

Το ελληνικό fund EOS Capital Partners υπό τον Απόστολο Ταμβακάκη ανακοίνωσε χθες ότι προχώρησε σε επένδυση 6 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Αρχειοθήκη Α.Ε., η οποία αναπτύσσει in-house λύσεις στον τομέα της διαχείρισης της πληροφορίας, με εσωτερικό τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, το οποίο αποτελείται από μηχανικούς εξειδικευμένους σε Τεχνητή Νοημοσύνη και σε τεχνολογία Blockchain.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Sunlight Group (όμιλος Olympia) εξαγόρασε το 70% της εταιρείας τεχνολογίας Technoform που εδρεύει στο Κιλκίς και απασχολεί 45 εργαζόμενους, διαθέτει ιδιόκτητη μονάδα σε έκταση 39 στρεμμάτων και κτιριακές εγκαταστάσεις 7.000 τετραγωνικών μέτρων, έχει ισχυρό πελατολόγιο μεγάλες ελληνικές εταιρείες, ενώ είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2015.

Η εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής Entersoft ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας Logon ΑΕ έναντι 1,3 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας νέο Κέντρο Υλοποίησης Λογισμικού στη Λάρισα. Η είδηση για το άπλωμα της εταιρείας στην ελληνική περιφέρεια έρχεται μετά την προ δεκαημέρου ανακοίνωση για το νέο κέντρο καινοτομίας στην Πάτρα σε συνεργασία με το τοπικό πανεπιστήμιο.

Την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, η Trade Estates, βραχίονας του ομίλου Fourlis στο χώρο του real estate ανακοίνωσε τη συμφωνία εξαγοράς της Bersenco, ιδιοκτήτριας του νέου Εμπορικού Πάρκου στην οδό Πειραιώς έναντι 18,3 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.