ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ΤΧΣ στηρίζει τη νέα διοίκηση της Attica Bank

22:09 - 08 Φεβ 2022 | Επιχειρήσεις
Το ΤΧΣ στηρίζει τη νέα διοίκηση της Attica Bank
Τη στήριξή του στη νέα διοίκηση της Attica Bank προσέφερε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) με ανακοίνωσή του, καλωσορίζοντας το νέο διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, κ. Μιχάλη Ανδρεάδη, καθώς και τα νέα μέλη του ΔΣ.

«Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας πιστό στην προτεραιότητά του για διασφάλιση του τραπεζικού συστήματος και θωράκιση της βιωσιμότητάς του προς όφελος της εθνικής οικονομίας καλωσορίζει το νέο διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Μιχάλη Ανδρεάδη και τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στην Τράπεζα και στα νέα τους καθήκοντα», σημειώνει στην ανακοίνωσή του.

Ο κ. Μιχάλης Ανδρεάδης διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και γνώση της τράπεζας, ώστε μαζί με το ανανεωμένο Διοικητικό Συμβούλιο να συμβάλλουν καθοριστικά στην μετεξέλιξή της σε σύγχρονο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, που θα διακρίνεται για τον πελατοκεντρικό του χαρακτήρα και την παροχή ανταγωνιστικών και καινοτόμων χρηματοδοτικών λύσεων, σύμφωνα με το ΤΧΣ.

«Η σημαντική συμμετοχή του Ταμείου στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας στοχεύει στην αναπτυξιακή της πορεία και στην υλοποίηση του σχεδίου μετασχηματισμού της. Η νέα διοίκηση που θα ασκεί τα καθήκοντά της κατά τη σύντομη μεταβατική περίοδο, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθεί πλήρως στο σχέδιο επιχειρηματικής ανάπτυξης της Τράπεζας».

Το Ταμείο με γνώμονα το αναπτυξιακό μέλλον της Attica Bank λειτούργησε και στην περίπτωση της επιλογής της νέας διοικητικής ομάδας με αίσθημα ευθύνης, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά την πλήρη και ουσιαστική δέσμευση του ΤΧΣ στην αποστολή του, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου, κ. Ηλίας Ε. Ξηρουχάκης, δήλωσε: «Η Attica Bank είναι η πρώτη μη συστημική ελληνική τράπεζα στην οποία το Ταμείο συμμετείχε με όρους αγοράς. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς καθώς με την υλοποίηση του ολοκληρωμένου προγράμματος ανάπτυξης και κεφαλαιακής ενίσχυσής της, δημιουργείται ένας επιπλέον ισχυρός χρηματοοικονομικός πόλος στην ελληνική οικονομία».

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.