ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εγκαίνια Horeca με υπόσχεση Γεωργιάδη για στήριξη των εκθέσεων Κύριο

11:40 - 12 Φεβ 2022 | Επιχειρήσεις
Εγκαίνια Horeca με υπόσχεση Γεωργιάδη για στήριξη των εκθέσεων
O Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, τα εγκαίνια της έκθεσης HORECA 2022, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Νίκου Παπαθανάση, του Υφυπουργού, κ. Γιάννη Τσακίρη και του Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Σωτήρη Αναγνωστόπουλου.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε:

«Tο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει κάνει πραγματικά πολλά πράγματα και για την εστίαση και για τον τουρισμό αυτά τα δύο χρόνια. Σίγουρα όλοι θα θέλατε κάτι παραπάνω, όμως νομίζω ότι τα μέτρα ενίσχυσης που πήραμε, τα προγράμματα του ΕΣΠΑ για την επανεκκίνηση του τουρισμού και της εστίασης ή το πρόγραμμα που αναμένουμε την έγκρισή του τις επόμενες μέρες - θα δώσουμε το 8% του τζίρου του 2019 σε όλες τις επιχειρήσεις που διοργανώνουν εκθέσεις αν έχουν μείωση τζίρου μεταξύ 2019 και 2020 από 50% και άνω-, θα είναι μια σημαντική χρηματοδοτική ενίσχυση σε επιχειρήσεις που υπέστησαν πραγματική ζημία μέσα στην κρίση.

Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που με όλα αυτά τα μέτρα που πήραμε, όχι εμείς ως κυβέρνηση, αλλά πρωτίστως εσείς οι εργαζόμενοι, οι επιχειρηματίες, οι αγωνιστές του τουρισμού και της εστιάσεως, καταφέραμε το 2021 να έχει η Ελλάδα μία εντυπωσιακή ανάκαμψη.

Νωρίτερα, ο αρμόδιος Επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Τζεντιλόνι έκανε μία πολύ σημαντική δήλωση για εμάς. Είπε ότι «οι εξαιρετικά καλύτερες των προβλέψεων επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας για το 2021 και οι εξαιρετικά καλές προβλέψεις για το 2022 δίνουν μεγάλη χαρά και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», καθόσον προβλέπουν ότι «η Ελλάδα θα έχει τη μεγαλύτερη μείωση ως ποσοστό του χρέους από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ακριβώς λόγω αυτής της πολύ μεγάλης ανάπτυξης.

Η Ελλάδα το 2021, σύμφωνα με τις χθεσινές χειμερινές προβλέψεις της Κομισιόν, θα κλείσει για πρώτη φορά στην ιστορία της στη δεύτερη θέση σε ρυθμούς ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάτι που δεν ήταν καθόλου αυτονόητο, απόδειξη ότι κανένας δεν το είχε προβλέψει.

Και όμως, η εστίαση και ο τουρισμός έπαιξαν εξαιρετικά κομβικό ρόλο σε αυτή την εθνική επιτυχία. Εγώ δεν θέλω να το πω ούτε επιτυχία του Υπουργείου Ανάπτυξης, ούτε επιτυχία της κυβέρνησης, είναι μία συλλογική εθνική μας επιτυχία. Η Ελλάδα το 2021 θα είναι η δεύτερη χώρα σε ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το διαφημίζουμε, γιατί δείχνει ότι η οικονομία μας επέδειξε πολύ μεγάλες αντοχές και πολύ μεγάλα αντανακλαστικά.

Σε αυτό το πνεύμα της συλλογικής προσπάθειας, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και χρηματοδοτικά εργαλεία έβγαλε, και στο ΕΣΠΑ ήρθαμε πρώτοι σε απορρόφηση σε όλη την Ευρώπη και πρώτοι πήραμε την έγκριση για το νέο ΕΣΠΑ από όλες τις χώρες της Ε.Ε.. Πιστεύω ότι θα είμαστε και η πρώτη χώρα που θα έχουμε στον αέρα - το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο- τα πρώτα προγράμματα από το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και ο τουρισμός όμως έκανε το 2021 τη μεγάλη έκπληξη. Έχουμε την ισχυρή πεποίθηση - λέω πεποίθηση γιατί όπως απέδειξε η πανδημία καλό είναι να μην τα θεωρείς όλα δεδομένα, όμως οι πρόδρομοι δείκτες που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας αυτό δείχνουν- ότι το 2022 θα είναι μία χρονιά εξαιρετική για τον ελληνικό τουρισμό.

Η σημερινή εκδήλωση της HORECA είναι μόνο η αρχή. Θα είμαστε όλοι εδώ για να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και τέτοιου είδους μεγάλα γεγονότα να πληθύνουν για να στείλουμε ένα πολύ ισχυρό σήμα σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα έχει επιστρέψει και έχει επιστρέψει με σοβαρότητα, με εργατικότητα και με όραμα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.