ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

WITSIDE: Ώθηση στον τζίρο από νέες ψηφιακές υπηρεσίες-Οι νέοι στόχοι

14:02 - 24 Φεβ 2022 | Επιχειρήσεις
WITSIDE: Ώθηση στον τζίρο από νέες ψηφιακές υπηρεσίες-Οι νέοι στόχοι
Με ρυθμό ανόδου στο 30% κινήθηκαν τα έσοδα της WITSIDE το 2021 όπως ανέφερε η διοίκηση της εταιρίας σε διαδικτυακή εκδήλωση χτες. Παράλληλα, η εταιρία, πιου έχει ήδη αναπτύξει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο με εταιρίες όπως η ΔΕΗ, ανέπτυξε ορισμένα από τα πιο επιτυχημένα projects σε σημαντικούς πελάτες από τον ελλαδικό χώρο και ανακοίνωσε την καινούρια της συνεργασία με την ο9solutions, μία εταιρεία η οποία έχει αναπτύξει μία καινοτόμα πλατφόρμα που αποτυπώνει ψηφιακά όλες τις λειτουργίες και ροές της εφοδιαστικής αλυσίδας στο cloud.

Πιο συγκεκριμένα , όπως αναφέρθηκε, το 2021 έκλεισε, για μια ακόμη χρονιά, με θετικό πρόσημο για τη WITSIDE, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες ψηφιακών τεχνολογιών στην Ελλάδα, καθώς τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 30% και ξεπέρασαν τα 3 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 54%.

«Την περσινή χρονιά καταφέραμε να ξεπεράσουμε τους στόχους που είχαμε θέσει, όσον αφορά στην ανάπτυξή μας. Το 2021 ήταν έτος στρατηγικής σημασίας για εμάς, καθώς καθιερωθήκαμε ως η ηγέτιδα εταιρεία στην Ελλάδα στο χώρο των analytics. Υλοποιήσαμε έργα που έχουν άμεσα αποτελέσματα για τους πελάτες μας, ενώ επιπλέον καταφέραμε να ενισχύσουμε σημαντικά και το ανθρώπινο δυναμικό μας», ανέφερε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της WITSIDE, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.

Το 2021 η WITSIDE αύξησε το προσωπικό της κατά 50%, ξεπερνώντας κατά 20% την αντίστοιχη πρόβλεψη. Για το 2022, στόχος είναι το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας να διευρυνθεί κατά 30%. Επίσης, οι παροχές σε εργαζομένους μέσω bonus και πρόσθετων προνομίων ανήλθαν στο 4% των εσόδων, καταδεικνύοντας την ανθρωποκεντρική προσέγγιση του οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, η WITSIDE συνέχισε να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία λύσεων analytics, υλοποιώντας σημαντικά έργα για λογαριασμό ορισμένων εκ των κορυφαίων εταιρειών και οργανισμών στην Ελλάδα. Ειδικότερα, συνέβαλε ουσιαστικά στη μετάβαση της ΔΕΗ σε cloud περιβάλλον, σε συνεργασία με την Microsoft, ενώ ολοκλήρωσε έργο πρόβλεψης ζήτησης για λογαριασμό της ΚΡΙ-ΚΡΙ, δημιουργώντας την έξυπνη εφοδιαστική αλυσίδα. Επίσης, αποτέλεσε τον συνεργάτη της SHOP & TRADE στη δημιουργία του ψηφιακού χάρτη (digital roadmap) για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του χαρτοφυλακίου των λύσεων που προσφέρει, η WITSIDE προχώρησε στην σύναψη συνεργασίας με την o9solutions, η οποία έχει αναπτύξει μία καινοτόμα πλατφόρμα που αποτυπώνει ψηφιακά όλες τις λειτουργίες και ροές της εφοδιαστικής αλυσίδας στο cloud. Η o9solutions θεωρείται ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας των εταιριών, με ευρύτατο πελατολόγιο.

«Στη WITSIDE, έχουμε συνειδητά επιλέξει να ενσωματώσουμε 2 νέους άξονες. Ο πρώτος είναι η ενίσχυση της εμπειρίας των πελατών μας, μέσω της αποδοτικής διακυβέρνησης των έργων μας, της απαρέγκλιτης συμμετοχής έμπειρων στελεχών σε μεγάλο ποσοστό και της εκτεταμένης καταγραφής απαιτήσεων. Ο δεύτερος άξονας είναι η εγκαθίδρυση της WITSIDE ως παρόχου ολοκληρωμένων λύσεων analytics στην μεγάλη και μεσαία αγορά, που περιλαμβάνουν διαχείριση δεδομένων, ΒΙ, στατιστική και μηχανική μάθηση», τόνισε ο Κωνσταντίνος Παζάλος, Director, Innovation & Analytics στη WITSIDE.

Βασικός στόχος για το 2022 σύμφωνα με τη διοίκηση παραμένει η διατήρηση της ανοδικής πορείας της WITSIDE. Η εταιρεία επιδιώκει την περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, μεγαλύτερη διείσδυση στον χώρο της ενέργειας και των τροφίμων, αλλά και περαιτέρω ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της.

Η WITSIDE είναι μία εταιρεία Analytics που εστιάζει τη δράση της στην άντληση, συλλογή, επεξεργασία και αξιοποίηση δεδομένων. Διαθέτει την αποκλειστική αντιπροσωπεία της Qlik για τα Δυτικά Βαλκάνια, την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα και της Alteryx για την Ελλάδα, ενώ συνεργάζεται με τις MicrosoftTAZIAIForecastPro & o9solutions. Κινείται με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και το πελατολόγιό της περιλαμβάνει πάνω από 350 επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.