ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιες αλυσίδες super market έβαλαν πλαφόν σε σπορέλαια και αλεύρι Κύριο

10:02 - 28 Μαρ 2022 | Επιχειρήσεις
Ποιες αλυσίδες super market έβαλαν πλαφόν σε σπορέλαια και αλεύρι
Οι πρώτες ελλείψεις αγαθών, ειδικά τροφίμων, άρχισαν να γίνονται πλέον αισθητές στην ελληνική αγορά. Ο πόλεμος στην Ουκρανία που μετρά την 35η ημέρα έχει προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες στην διατροφική αλυσίδα και στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά αρχάς το e-shop της Σκλαβενίτης έθεσε πλαφόν στις πωλήσεις διάφορων σπορελαίων (ηλιέλαιο κ.α.) και αλευριού προκειμένου να μην υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά, για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με πηγές της εταιρίας, επάρκεια και ικανά αποθέματα υπάρχουν, αλλά το όριο στις αγορές (μόνο τις ηλεκτρονικές) τίθεται για να διασφαλιστεί η ισορροπημένη τροφοδοσία της αγοράς. Στην ίδια όμως κίνηση, ακολούθησαν και η My market του ομίλου Παντελιάδη,, αλλά και η Kρητικός.

Παρότι λοιπόν, στα φυσικά καταστήματα της Σκλαβενίτης, όπως και των άλλων δυο εταιριών, δεν παρατηρούνται ελλείψεις στα ράφια, καθώς υπάρχει επάρκεια προϊόντων, είναι φανερό ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα μέτρων στην αγορά και θα ακολουθήσουν και άλλα. Kαταρχάς ήδη, ο ίδιος προβληματισμός υπάρχει και σε άλλες μεγάλες αλυσίδες. Tην  περασμένη εβδομάδα, στην ίδια κίνηση έχουν ήδη προχωρήσει στη Bόρειο Eλλάδα, και δυο ακόμη αλυσίδες σούπερ μάρκετ μεσαίου μεγέθους, αλλά σε επίπεδο φυσικού καταστήματος.

H κυβέρνηση φυσικά ανησυχεί, αλλά προς το παρόν θέτει σε προτεραιότητα την ηλεκτρονική παρακολούθηση των αποθεμάτων στην εγχώρια αγορά.  Εξάλλου στη σημερινή σύσκεψη στις 13.00 το μεσημέρι θα ληφθούν μέτρα για να διασφαλισθεί η επάρκεια των καταναλωτικών αγαθών. Θέμα απαγόρευσης η περιορισμών των εξαγωγών των συγκεκριμένων προϊόντων και συναφών, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν υφίσταται αυτή τη χρονική στιγμή.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.