ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση εργασίας για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

16:11 - 02 Οκτ 2007 | Επιχειρήσεις
Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του ΤΙΤΑΝ στο Καμάρι, το Ευρωπαϊκό και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) με τη συμμετοχή ελληνικών και ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Η συνάντηση με συντονιστή το Δίκτυο διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των εταιριών, ΤΙΤΑΝ, Hewlett-Packard, VOLKSWAGEN και του Business Social Compliance Initiative (BSCI), στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης για την ΕΚΕ που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η ενημέρωση της αλυσίδας προμηθευτών για τα οφέλη της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και η διάχυση των οικονομικών πλεονεκτημάτων για τις επιχειρήσεις.

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των εταιριών HP, Titan, Volkswagen, Bouygues, L’Oreal, Bayer, Hitachi, Sony, S&B, Siemens Ελλάς , ΔΕΗ, εκπρόσωποι τουCSR Europe, του FTA/BSCI, του Ελληνικού Δικτύου, στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας της Ολλανδίας και του Δανικού Οργανισμού Εμπορίου και Επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου κ. Νίκος Αναλυτής κάνοντας την έναρξη των εργασιών τόνισε ότι η κοινωνική διάσταση των επιχειρήσεων είναι σημαντική για την εύρυθμη και κοινωνικά αποδεκτή λειτουργία τους στο παρόν αλλά και για την ανταγωνιστικότητά τους στο μέλλον, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από το 90% των εργαζομένων των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ανέφερε δε συγκεκριμένα, το πρόγραμμα ΕΡΜΗΣ, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Ελληνικό Δίκτυο με στόχο την υποστήριξη των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να εφαρμόσουν πρακτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ως μέσο ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητάς τους.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 29 Νοεμβρίου.  

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.