ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κλείδωσε» το ιστορικό deal Μotor Oil-Eλλάκτωρ: Το εκτιμώμενο τίμημα Κύριο

15:39 - 06 Μαϊ 2022 | Επιχειρήσεις
«Κλείδωσε» το ιστορικό deal Μotor Oil-Eλλάκτωρ: Το εκτιμώμενο τίμημα
«Έπεσαν» το μεσημέρι της Παρασκευής (6/5) οι υπογραφές για την απόκτηση ποσοστού κοντά στο 30% της Ελλάκτωρ από τη Μotor Oil. Πρόκειται για το ποσοστό που κατείχαν μέχρι πρότινος οι επιχειρηματίες, Δημήτρης Μπάκος και Ιωάννης Καϋμενάκης.

Αλλάζει έτσι δραστικά το τοπίο στον κλάδο των κατασκευών, με τη Μotor Oil της οικογένειας Βαρδινογιάννη να καθίσταται πλέον ένας από τους ισχυρότερους πόλους στο συγκεκριμένο τομέα, αποκτώντας παράλληλα το 75% της ΕΛΤΕΧ Άνεμος, που αποτελεί το βαρύνουσας σημασίας χαρτοφυλάκιο των ΑΠΕ του ομίλου Ελλάκτωρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος της συμφωνίας για την πώληση του ποσοστού της Ελλάκτωρ θα φτάσει τα 180 με 190 εκατ. ευρώ. Δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη το τίμημα για την απόκτηση της Άνεμος. Νωρίτερα σήμερα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Ελλάκτωρ και της Motor Oil.

Το deal επισημοποιήθηκε μέσω των εταιρειών Greenhill Investments Limited και Kiloman Holdings Limited, συμφερόντων των κ.κ. Μπάκου και Καϋμενάκη. «H απόφαση αυτή ήταν η κατάληξη μακράς περιόδου αντιπαραθέσεων μετόχων αλλά και σε συνέχεια της υποβολής επίσημης προσφοράς για την εξαγορά των μετοχών Ελλάκτωρ κυριότητας της Reggeborgh, η οποία δεν έτυχε θετικής ανταπόκρισης» αναφέρει η ανακοίνωση της Greenhill και της Kiloman.

«Η αποδοχή της ελκυστικής πρότασης που δεχθήκαμε από Motor Oil κλείνει τον κύκλο της επένδυσης που είχε ξεκινήσει με διαφορετικές προοπτικές, στρατηγική και όραμα, αλλά ταυτόχρονα ελπίζουμε ότι θα τερματίσει και τις ενδομετοχικές διαμάχες που επί μακρού χρόνου λάμβαναν χώρα στην εταιρεία» συμπληρώνει η εταιρική ανακοίνωση.

«Οι επιχειρηματίες κκ Δημήτρης Μπάκος, Ιωάννης Καϋμενάκης και Αλέξανδρος Εξάρχου δηλώνουν ότι θα ενισχύσουν την εγχώρια επενδυτική τους δραστηριότητα, πιστεύοντας στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Το επόμενο διάστημα θα οριστικοποιηθούν τα νέα επενδυτικά σχέδια σε επιλεγμένους κλάδους. Επίσης εύχονται στους μετόχους και εργαζόμενους της Ελλάκτωρ να αποκτήσει η εταιρεία την θέση που της αρμόζει στον επιχειρηματικό χάρτη» καταλήγει η ανακοίνωση των Greenhill και Kiloman.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:15 - 06 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.