ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έλληνες επιχειρηματίες σπεύδουν να ανοίξουν βενζινάδικα στην Βουλγαρία

18:15 - 13 Μαϊ 2022 | Επιχειρήσεις
Έλληνες επιχειρηματίες σπεύδουν να ανοίξουν βενζινάδικα στην Βουλγαρία
Να εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες που δημιουργεί η κατακόρυφη αύξηση των τιμών και της ζήτησης στη Βουλγαρία, θέλουν αρκετοί Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι σπεύδουν να ανοίξουν βενζινάδικα στη γειτονική χώρα.

Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του Mega, ουρές κάνουν τα αυτοκίνητα στα σύνορα με τη Βουλγαρία καθώς πολλοί είναι οι Έλληνες από τη Βόρεια Ελλάδα που μεταβαίνουν στη γειτονική χώρα για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ τους.

Όπως λένε, λίγα μέτρα από τα σύνορα μπορούν να γεμίσουν σχεδόν με τα μισά λεφτά και να επιστρέψουν ή να συνεχίσουν τα ψώνια τους και σε ρούχα ή τρόφιμα. Οι τιμές είναι περίπου στο 40% φτηνότερα από την Ελλάδα.

Στις γειτονικές μας χώρες η αμόλυβδη έχει από 1,28 ευρώ στην Τουρκία ως 1,883 ευρώ στην Αλβανία. Σήμερα στην Ελλάδα η τιμή διυλιστηρίου για την απλή αμόλυβδη είναι στα 1,67 ευρώ, δηλαδή η ακριβότερη από την τιμή λιανικής στις περισσότερες γειτονικές μας χώρες.

Στα πρατήρια του Ρεθύμνου η αμόλυβδη έχει 2,246 ευρώ, των Κυκλάδων 2,376 ευρώ και στην Θεσσαλονίκη 2,162 ευρώ. Αυτός είναι και ο λόγος που οι οδηγοί φουλάρουν στην Βουλγαρία.

Το κέρδος των οδηγών τον μήνα όπως εκτιμούν με μέτριους υπολογισμούς είναι πάνω από 240 ευρώ για ένα μικρομεσαίο ΙΧ που φουλάρει κάθε εβδομάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.