ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CLEON Conferences & Communications: Ολοκληρώθηκε το 2ο Investing Law Forum

14:43 - 17 Μαϊ 2022 | Επιχειρήσεις
CLEON Conferences & Communications: Ολοκληρώθηκε το 2ο Investing Law Forum
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2nd INVESTING IN GREECE LAW FORUM που διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η CLEON Conferences & Communications στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL με την φυσική παρουσία των ομιλητών/τριών στο συνέδριο (εκτός των ομιλητών που διαμένουν εκτός Ελλάδας) και συμμετεχόντων αλλά και διαδικτυακών συμμετοχών.

Οι υψηλού επιπέδου ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό ανέλυσαν το τρέχον επενδυτικό περιβάλλον στη χώρα μας. Αναφέρθηκαν σε νομικά εμπόδια και χρηματοδοτικά κίνητρα του νέου αναπτυξιακού νόμου 4887/2022, και κατέθεσαν προτάσεις προς βελτίωση του θεσμικού πλαισίου. Το συνέδριο συντόνισε o δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης.

Ο Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, του ΣΕΒ ανάφερε ότι «στην κρίσιμη οικονομική και ευρωπαϊκή πραγματικότητα, ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος στοχεύει να αποτελέσει τη βάση για το νέο μοντέλο παραγωγικών επενδύσεων της χώρας. Εξαλείφοντας πολλές από τις αδυναμίες των προηγούμενων, σκοπεύει στην εφαρμογή χρονοδιαγραμμάτων στην αξιολόγηση, στην απλοποίηση καταχώρισης στοιχείων μέσω της διασύνδεσης πληροφοριακών συστημάτων, στην ευκολότερη πιστοποίηση ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων. Στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο, τα καθεστώτα ενισχύσεων έχουν θεματικό προσανατολισμό, με έμφαση σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας προβλέποντας ενισχύσεις σε επενδυτικά σχέδια ψηφιακού μετασχηματισμού, πράσινης μετάβασης, επιχειρηματικής εξωστρέφειας και συμμετοχής σε ευρωπαϊκές αλυσίδες αξίας. Παρά τις σημαντικές βελτιώσεις, η επιβολή του εθνικού ορίου των €10 εκ. ανά μεμονωμένη επένδυση, αντί της εφαρμογής των μέγιστων ορίων που επιτρέπονται από την ΕΕ, περιορίζει την κινητοποίηση σε επενδύσεις μικρότερης κλίμακας.

Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στοχεύει στον περιορισμό των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της κρίσης του covid-19 και στην αύξηση του ΑΕΠ της τάξης του 7% με επιχορηγήσεις άνω των € 500 εκ. για ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων αλλά και σημαντικούς πόρους για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων. Είναι απαραίτητο να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση των δράσεων όπως και αναγκαία παραμένει η παροχή επενδυτικών κινήτρων σε μεσαίες ή μεγαλύτερες επιχειρήσεις».

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, αφού αναφέρθηκε στις προκλήσεις, που αντιμετωπίζει το επενδυτικό περιβάλλον στη χώρα μας, λόγω της ουκρανικής κρίσης, τόνισε πως «Το θετικό είναι ότι η ελληνική οικονομία είναι καλύτερα οχυρωμένη και, έχοντας την εμπειρία της προηγούμενης δεκαετίας, με τα προγράμματα προσαρμογής, θα μπορέσει να αντιμετωπίσει καλύτερα τις προκλήσεις. Ώστε οι πληθωριστικές πιέσεις να μην αποτελέσουν τροχοπέδη για την συνέχιση των επενδύσεων στη χώρα μας. Ώστε τα μηνύματα, που λαμβάνουμε καθημερινά από το εξωτερικό αναφορικά με την έλευση επενδύσεων, και είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξα, να συνεχιστούν».

Η CLEON Conferences & Communications διοργάνωσε το 2nd  INVESTING IN GREECE LAW FORUM, υπό την Αιγίδα  του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:11 - 18 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.