ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλαίσιο Computers: Μέγεθος πολυεθνικής, αξίες οικογένειας Κύριο

19:00 - 17 Ιουλ 2022 | Επιχειρήσεις
Πλαίσιο Computers: Μέγεθος πολυεθνικής, αξίες οικογένειας
Ένα από τα πλέον σύγχρονα επιχειρηματικά success stories στην Ελλάδα αποτελεί η Πλαίσιο Computers, μια καινοτόμα και 100% ελληνική εταιρεία που μετρά ήδη πάνω από 52 χρόνια λειτουργίας.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο Reporter Magazine Ιουλίου 2022

Η εταιρία ξεκίνησε την πορεία της το 1969 από τον τότε φοιτητή και ιδρυτή της, Γιώργο Γεράρδο και έφτασε να λειτουργεί με ρυθμούς και προοπτικές πολυεθνικής, διατηρώντας ωστόσο την οικογενειακή της φιλοσοφία. Συγκεκριμένα, από ένα κατάστημα των 12 τ.μ. στην οδό Στουρνάρη, η Πλαίσιο έχει καταγράψει μία ραγδαία αναπτυξιακή πορεία, καθώς σήμερα μετρά 24 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και 1.500 ανθρώπους που συμβάλλουν καθημερινά στην εξέλιξη της εταιρείας τόσο σε ποιοτικά όσο και σε ποσοτικά μεγέθη.

Οι άνθρωποι της Πλαίσιο, η κινητήριος δύναμή της

Η συνταγή της επιτυχίας δεν είναι μυστική. Για την Πλαίσιο, η επιτυχία και η σταθερά ανοδική πορεία της οφείλεται κυρίως στους ανθρώπους της. Μια πρωταθλήτρια ομάδα που αποτελείται από 47% γυναίκες και 53% άνδρες και παραμένει δεμένη λειτουργώντας συντονισμένη και πανέτοιμη ακόμα και σε περίοδο κρίσης.

Ακόμα, η Πλαίσιο επενδύει διαχρονικά και σε προγράμματα που σκοπό έχουν να εξελίξουν τους ανθρώπους αυτούς, τα skills και τις δεξιότητές τους. Χαρακτηριστικά, μόνο το 2021 έχουν καταγραφεί 56.789 ανθρωποώρες εκπαίδευσης με θεματικές όπως το leadership, management feedback, διαπραγματεύσεις, sales techniques, customer service, νέες τεχνολογίες κ.ά. Ταυτόχρονα, στηρίζει και επιβραβεύει τους εργαζομένους της, τόσο με χρηματικά μπόνους, όσο και με ευκαιρίες για level up. Ενδεικτικά, 108 μέλη από όλες τις δομές ανέλαβαν νέα καθήκοντα εντός της εταιρείας το 2021, ενώ η εταιρεία προχώρησε και στην καταβολή bonus 1 εκατ. ευρώ σε εργαζόμενους αναγνωρίζοντας την προσπάθεια τους καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης.

Εθελοντισμός και κοινωνική συνεισφορά

H Πλαίσιο, πέρα από σημαντικό γρανάζι της οικονομίας, προσπαθεί να αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας και να είναι στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσει έμπρακτα στο κοινωνικό σύνολο. Έτσι λοιπόν, έχοντας δημιουργήσει την ομάδα «Πλάι σου», με πάνω από 300 ενεργά μέλη, προσπαθεί να βρίσκεται δίπλα σε ό,τι χρήζει υποστήριξης και με γρήγορα αντανακλαστικά να υλοποιεί δράσεις και προγράμματα που αφήνουν θετικό αποτύπωμα.

Το 2021:

  • Προσέφερε όλα τα σχολικά είδη των 3.089 μαθητών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια.
  • Παρέδωσε τεχνολογικό εξοπλισμό στο Πυροσβεστικό Σώμα με σκοπό την ενίσχυση του.
  • Στήριξε έμπρακτα για μία ακόμα χρονιά ΜΚΟ όπως: Κιβωτός του Κόσμου, MakeA-Wish Ελλάδος, Ινστιτούτο Prolepsis και Ένωση «Μαζί για το Παιδί».
  • Ενίσχυσε το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην πρόσφατη ανθρωπιστική κρίση της Ουκρανίας.

Ταυτόχρονα, η Πλαίσιο στηρίζει ενεργά τις φιλοδοξίες των νέων της χώρας μας, οι οποίοι έχουν να προσφέρουν πολλά σε επίπεδο καινοτομίας και εξέλιξης. Για αυτό, με αφορμή το χρυσό μετάλλιο που έφερε η ομάδα αγωνιστικής Ρομποτικής της Πλαίσιο, “Plaisiobots” από τη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής στις αρχές του 2021, η εταιρεία θέλησε να εμπνεύσει ακόμα περισσότερο τους μαθητές και φοιτητές να ασχοληθούν με νέες τεχνολογίες. Έτσι, φέτος, διοργάνωσε τον πρώτο διαγωνισμό Ρομποτικής και Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα “Plaisiobots: The Race” με έπαθλο ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στην Αμερική, για 3 νικητήριες ομάδες που θα πραγματοποιηθεί αυτό το καλοκαίρι και συγκεκριμένα στο φημισμένο πανεπιστήμιο MIT και άλλες μεγάλες start-up τεχνολογίας.

Ισχυρά οικονομικά μεγέθη (και) το 2021

Η Πλαίσιο, το 2021 κατέγραψε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη των τελευταίων 15 ετών καθώς και το υψηλότερο επίπεδο πωλήσεων στην ιστορία της. Ενδεικτικά, οι ενοποιημένες πωλήσεις της ενισχύθηκαν κατά 23,2% και άγγιξαν τα 436,9 εκατ. από 354,6 εκατ. ευρώ.

Με όλους τους καλούς «οιωνούς» με το μέρος της, η Πλαίσιο μέσα στο 2022 προχωρά σε στρατηγικές επενδύσεις ύψους 10.000.000 ευρώ σε last mile & logistics. Μάλιστα, η επένδυση στο last mile αφορά μια νέα υπηρεσία, η οποία επιτρέπει στους πελάτες να γνωρίζουν την ακριβή ώρα παράδοσης της παραγγελίας τους αλλά και να έχουν ενημέρωση 30 λεπτά πριν. Έτσι, ενδυναμώνεται ακόμη περισσότερο το επίπεδο εξυπηρέτησης που προσφέρει η Πλαίσιο στους καταναλωτές, οι οποίοι ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια εμπιστεύτηκαν την εταιρεία σε μία δύσκολη περίοδο για το λιανεμπόριο.

Επιβραβεύοντας την εμπιστοσύνη τους, η Πλαίσιο πετυχαίνει το τέλειο... ισοζύγιο. Να διατηρήσει τους αριθμούς της σε αξιοσημείωτα μεγέθη, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τους καταναλωτές και τις υπηρεσίες που τους παρέχει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.