ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Dimand: Ανάπτυξη με προσεκτικά βήματα Κύριο

13:24 - 08 Σεπ 2022 | Επιχειρήσεις
Dimand: Ανάπτυξη με προσεκτικά βήματα
Προώθηση επενδύσεων αλλά και εσωτερικά «stress tests» περιλαμβάνει το πλάνο της Dimand, όπως αναφέρθηκε από τη διοίκηση κατά την πρώτη της τακτική Γ.Σ. μετά την εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος απευθυνομενος στους μετόχους τόνισε: 

“Δεν έχουμε αντιμετωπίσει ξανά παρόμοιες συνθήκες με τόσες σύνθετες παραμέτρους» επεσήμανε και πρόσθεσε: “Είναι η έκτη φορά που κάνουμε αυτή τη δοκιμασία στην Dimand. Η πρώτη ήταν το 2007. Έχοντας μάθει στις κρίσεις έχουμε ευθύνη και γνώση πώς να θωρακίζουμε την εταιρεία για να την προστατεύουμε. Την ίδια στιγμή εξακολουθούμε να κοιτάζουμε επενδυτικές ευκαιρίες με επίκεντρο τις αναπλάσεις. Είμαστε πολύ προσεκτικοί για τον επερχόμενο χειμώνα, χωρίς όμως να ανακόπτουμε τη δραστηριότητά μας σε επίπεδο έρευνας και κλεισίματος νέων έργων”. 

Να σημειωθεί ότι στον κατασκευαστικό τομέα η πρόβλεψη κοστολογίων πλέον είναι μια δύσκολη υπόθεση καθώς στα υλικά κατασκευής, καταγράφονται, μέσα σε έναν χρόνο, αυξήσεις, 40% με 45%, αλλά εσχάτως υπάρχει τάση αποκλιμάκωσης με υποχώρηση 5% με 10% σε βασικά υλικά, όπως είναι το αλουμίνιο, το σίδερο κ.ά. 

Αντίστοιχα, όπως υπογράμμισε ο κ. Ανδριόπουλος, τα ενοίκια ανεβαίνουν με τις προβλέψεις για το μέλλον να παραπέμπουν σε αυξημένα επίπεδα τιμών. Σε σχέση με το project skyline, που αφορά μεταβίβαση ακινήτων από τράπεζες σε κοινό σχήμα, με την Alpha Bank, την Premia ΑΕΕΑΠ και την EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης) ο επικεφαλής της Dimand Δ. Ανδριόπουλος ανέφερε πως αναμένεται η ολοκλήρωση της συναλλαγής έως το τέλος του έτους, με την ίδρυση του σχετικού SPV στο οποίο η εταιρεία θα μετέχει με ποσοστό 35%.

Περιλαμβάνει χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας περίπου 500 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 50 είναι εμπορικά ακίνητα και στα οποία η Dimand θα λειτουργήσει ως developer όπως η Dimand. Επιπλέον, ως το τέλος του έτους στο μεταξύ η Dimand θα πραγματοποιήσει «έξοδο» από το ξενοδοχείο Moxy στην Ομόνοια, θα παραδώσει το kaizen Campus στο Μαρούσι και θα έχει πουλήσει τμήμα των κατοικιών που κατασκευάζει στη Μύκονο.

Παράλληλα βαίνει, νωρίτερα από τον στόχο, προς ολοκλήρωση η ανάπλαση του Πύργου Πειραιά με ορίζοντα παράδοσης τον Οκτώβριο του 2023. Επίσης, όπως αναφέρθηκε, η εταιρεία σχεδιάζει τη δημιουργία δύο ακόμη οικιστικών συγκροτημάτων στον Άγιο Διονύσιο στον Πειραιά (2.000 και 4.500 τ.μ.), όπου ήδη η Dimand έχει δημιουργήσει γραφειακούς χώρους στα παλιά βιομηχανοστάσια της Παπαστράτος.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.