ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Είσοδος της Cosmote στην τραπεζική αγορά και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές Κύριο

08:07 - 04 Οκτ 2022 | Επιχειρήσεις
Είσοδος της Cosmote στην τραπεζική αγορά και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές
«Μπάσιμο» στο χώρο των ηλεκτρονικών πληρωμών και συναλλαγών κάνει ο όμιλος ΟΤΕ, λανσάροντας την υπηρεσία «Payzy» η οποία παρέχεται μέσω της κατά 100% θυγατρικής του Cosmote Payments.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για είσοδο του ομίλου στην τραπεζική αγορά και στις υπηρεσίες πληρωμών μέσω κινητού.

Η εμπορική ονομασία της υπηρεσίας είναι «payzy by COSMOTE» και είναι διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές για ανέπαφες συναλλαγές χωρίς μετρητά. Αποτελεί ένα νέο ψηφιακό τρόπο πληρωμών για να καλύπτει ανάγκες και λογαριασμούς και ταυτόχρονα να δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να κάνει συναλλαγές με τα οικεία του πρόσωπα.

Η Cosmote Payments έχει, ήδη, πάρει άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) ως ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος και έχει συσταθεί από τον Ιούνιο του 2018. Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς υπέβαλε φάκελο στην ΤτΕ για την αδειοδότησή της ως Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος (ΙΗΧ). Τον Ιούλιο του 2020 αδειοδοτήθηκε βάσει της απόφασης 364/3/9.7.2020 της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ΤτΕ, αφότου προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 4 εκατ. ευρώ.

H νέα άυλη χρεωστική κάρτα Payzy θα λειτουργεί μέσα από μία εφαρμογή για τα smartphones. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ανοίγουν ηλεκτρονικό λογαριασμό με την κλασσική μορφή IBAN και μέσω αυτού να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές, αλλά και φυσικές συναλλαγές. Η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη για iOS και Android.

H διαδικασία εγγραφής είναι απλή, διαρκεί το πολύ 10 λεπτά και ολοκληρώνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τη βοήθεια ενός video call. Για το άνοιγμα του ψηφιακού του πορτοφολιού μάλιστα, ο χρήστης δεν χρειάζεται καν να καταχωρήσει τα προσωπικά του στοιχεία χειροκίνητα, καθώς αυτά συμπληρώνονται αυτόματα με τη βοήθεια της υπηρεσίας «Συστηθείτε» του gov.gr, αφού κάνει είσοδο με τα στοιχεία του Τaxisnet.

Με το άνοιγμα του πορτοφολιού, o χρήστης έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει μια virtual (εικονική) Payzy χρεωστική κάρτα, σε συνεργασία με την Visa και καταχωρείται σε Apple Pay και Google Pay, ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα του τηλεφώνου του. Με την εικονική, αυτή, κάρτα μπορεί να πραγματοποιεί online ή ανέπαφες συναλλαγές με το κινητό του σε ηλεκτρονικά και φυσικά καταστήματα. Σε επόμενο στάδιο, θα μπορεί να παραγγείλει και την φυσική χρεωστική του κάρτα ώστε να πραγματοποιεί με αυτή πληρωμές σε POS, αγορές και αναλήψεις μετρητών από ATM.

Τελευταία τροποποίηση στις 02:59 - 04 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.