ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα μέτρα στήριξης που ζητούν φορείς ΜμΕ μπροστά στην απεργία

17:31 - 07 Νοε 2022 | Επιχειρήσεις
Τα μέτρα στήριξης που ζητούν φορείς ΜμΕ μπροστά στην απεργία
Όπως προειδοποιούν φορείς εκπροσώπησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης, ενόψει της πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στις 9 Νοεμβρίου, αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης για την ακρίβεια τότε πιθανά θα δούμε «λουκέτα» σε επιχειρήσεις.

Οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Εμπόρων (ΟΕΕΘ) και Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ), ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης (ΕΣΘ) και το Σωματείο Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων ταξί «Ο Ερμής», σε κοινή συνέντευξη Τύπου ζήτησαν μέτρα στήριξής για τις ΜμΕ.

Οι εκπρόσωποι των φορέων θα συμμετάσχουν στην προσυγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί την 9η Νοεμβρίου στις 10.30 έξω από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, αλλά όπως διευκρινίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, την ίδια ημέρα θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ θα κυκλοφορούν και ταξί.

Πως θα λειτουργήσει ο ΟΑΣΘ

Με προσωπικό ασφαλείας, για την κυκλοφορία 50 λεωφορείων, θα λειτουργεί την 9/11 ο ΟΑΣΘ, ύστερα από την απόφαση των εργαζομένων του οργανισμού να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Κανονικά θα εκτελούνται την ίδια ημέρα τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των ΑμεΑ του ΟΑΣΘ, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Τι σημειώνουν ΕΣΘ, ΟΒΣΘ, ΟΕΕΘ και τα ταξί

«Θα συμμετάσχουμε στην συγκέντρωση την 9/11, θα ακολουθήσουμε την πορεία και θα επιδώσουμε κοινό ψήφισμα στον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης. Δεν κάνουμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, κοινοποιούμε τα προβλήματά μας, επειδή δεν ασχολούνται με τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα», επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΣΘ, Παντελής Φιλιππίδης. «Οι μικρομεσαίοι ζητάμε να ισχύσει και για εμάς το ακατάσχετο, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, φορολόγηση με ίδιους όρους με τους υπόλοιπους φορολογούμενους και όχι από το πρώτο ευρώ», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΟΒΣΘ , Αθανάσιος Νικολόπουλος τόνισε ότι «η μία κρίση διαδέχεται την άλλη, ενεργειακή κρίση και ακρίβεια στις πρώτες ύλες σε συνδυασμό με τη συσσώρευση πανδημικών και ληξιπρόθεσμων χρεών, έχουν φέρει σε τέλμα τους μικρομεσαίους», σημειώνοντας ότι «εμείς στεκόμαστε αλληλέγγυοι ο ένας στον άλλον για να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή».

«Οι αυξήσεις σε ενέργεια και πρώτες ύλες περνάνε στον καταναλωτή. Οι μικρομεσαίοι υποφέρουν, αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα θα έχουμε δραματικές συνέπειες», υποστήριξε ο γενικός γραμματέας της ΟΕΕΘ, Πάνος Καρασαββίδης.

«Οι ραγδαίες αυξήσεις στα καύσιμα μας γονατίζουν, δεν μπορούμε να ορθοποδήσουμε», ανέφερε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Θεσσαλονίκης, Κλήμης Λεοντιάδης, τονίζοντας ότι πρέπει να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα και να επανέλθει το μέτρο της επιδότησης τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:33 - 07 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.