ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Οι στόχοι της νέας στρατηγικής μετασχηματισμού Κύριο

09:42 - 24 Νοε 2022 | Επιχειρήσεις
Ευάγγελος Μυτιληναίος: Οι στόχοι της νέας στρατηγικής μετασχηματισμού
Σε νέα τροχιά μετασχηματισμού μπαίνει η MYTILINEOS με στόχο την διασφάλιση μεγαλύτερης προστιθέμενης αξίας για μετόχους και εργαζόμενους, αλλά και όρων ευελιξίας, απαραίτητων σε έναν κόσμο που αλλάζει.

“Μετασχηματιζόμαστε για να ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις, είναι μέρος του ποιοι είμαστε”. Αυτό τόνισε σε ομιλία του σε μια λαμπρή εκδήλωση στα Άσπρα Σπίτια της Παραλίας Διστόμου,  ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας MYTILINEOS, Ευ. Μυτιληναίος παρουσιάζοντας την πρώτη «Έξυπνη Πόλη» της Ελλάδας δίνοντας το στίγμα των επεκείμενων εξελίξεων.

Λίγο αργότερα σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι σημείωνε ότι σύντομα , θα ανακοινωθούν πολύ σημαντικές αλλαγές στη δομή του ομίλου, οι οποίες θα ισχυροποιήσουν το brand και στους τέσσερις τομείς που δραστηριοποιείται, θα ενισχύσουν τη δυναμική που υπάρχει και φέρνει την MYTILINEOS στην πρώτη γραμμή των εταιριών Energy Utility,  αλλά και θα ενισχύσουν τις υπεραξίες σε εργαζόμενους και μετόχους.

«Πρόκειται για μετασχηματισμό που θα φέρει οφέλη στους μετόχους, στους εργαζομένους και σε όλους τους stakeholders» επισήμανε ο επικεφαλής της Mytilineos, ενώ συμπλήρωσε πως αυτό βοηθάει και στην εσωτερική αναδιαμόρφωση όλης της λειτουργίας του ομίλου, στην καλύτερη ανάδειξη και αξιοποίηση στελεχών σε όλη τη διάρθρωση του ομίλου. 

«Όταν εξαγοράσαμε το Αλουμίνιο Ελλάδος το 2005 βρήκαμε μια εξαιρετική ομάδα περίπου 15 στελεχών στην εταιρεία που ήταν ήδη 50άρηδες και μάλλον ήταν οι καλύτεροι στην ιστορία της εταιρείας. Πλέον, αυτά τα στελέχη είναι 60-65 ετών, οπότε θα πρέπει να βρούμε τα νέα στελέχη που θα αντικαταστήσουν επάξια εκείνη την ομάδα. Όλες αυτές τις διαδικασίες περιλαμβάνει ο μετασχηματισμός», ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος που υπογράμμισε ότι οι αλλαγές θα επιφέρουν ευελιξία και νέα ορμή στην εταιρία.

Κατά την κύρια ομιλία του  ο κ. Μυτιληναίος αναφέρθηκε στις μεγάλες και κομβικές αλλαγές που έχει κάνει ο όμιλος τα τελευταία χρόνια. «Ως εταιρεία, μπήκαμε στη διαδικασία και προχωρήσαμε σε αυτόν τον τομέα, με στόχο την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα. Είναι κρίσιμο να αντιλαμβάνεσαι το ρόλο σου στις νέες εξελίξεις, ειδικά αν είσαι μεγάλη εταιρεία», τόνισε και συμπλήρωσε:

Μέσα από αυτή τη διαδικασία εξελίχθηκε η MYTILINEOS σε Energy Utility της νέας εποχής.

Έναν καθετοποιημένο οργανισμό ενέργειας που ασχολείται με:

·       Παραγωγή ενέργειας από τα πλέον σύγχρονα και αποδοτικά εργοστάσια στην Ευρώπη – το νέο CCGT είναι σε δοκιμαστική λειτουργία και σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να σας φιλοξενήσουμε και πάλι για τα εγκαίνιά του, ενώ γνωρίζετε και για την επένδυσή μας στη Βόρεια Μακεδονία

·       Παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και αποθήκευσή της

·       Κατασκευή της υποδομής αυτού του είδους παραγωγής ενέργειας, είτε μέσα από τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας με Φυσικό Αέριο, είτε μέσω της κατασκευής φ/β πάρκων σε όλη την υφήλιο, ή έργων waste to energy

·       Εμπόριο Φυσικού Αερίου, είτε στην Ελλάδα και εξωτερικό, ιδιαίτερα στηρίζοντας τους γειτονικές μας βαλκανικές χώρες σε αυτή τη δύσκολη περίοδο

·       Φυσικά στη λιανική, μέσω της Protergia, προσφέροντας σύγχρονες και αξιόπιστες υπηρεσίες και συνδυαστικά προϊόντα ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, με περισσότερες από 330.000 παροχές σε ολόκληρη τη χώρα, και δυναμική παρουσία στην ηλεκτροκίνηση και τους Φορέα Σωρευτικής Εκπροσώπησης

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της εξαγοράς της W+V πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά το αποτύπωμά μας. Και τώρα, μέσα από την πλατφόρμα Smart Cities.

Για εμάς ήταν προνομιακό πεδίο αυτή η διαδικασία καθώς είχαμε όλες τις τεχνικές δυνατότητες να το κάνουμε.

·   Μια δική μας πόλη, και μάλιστα πρότυπη, που φιλοξενεί τους ανθρώπους της Μεταλλουργίας

·   Έναν τομέα δραστηριότητας που αναπτύσσει υποδομές

·   Έναν τομέα δραστηριότητας που αναπτύσσει συστήματα ΑΠΕ

·   Έναν τομέα δραστηριότητας που δραστηριοποιείται στην ενέργεια

·   Και κεντρικές υπηρεσίες που καινοτομούν και δουλεύουν, μας ενδιαφέροντα και απαιτητικά projects.

Συνδυάσαμε λοιπόν την εμπειρία, την εφευρετικότητα, την όρεξη, και των τεσσάρων Τομέων και των Κεντρικών Υπηρεσιών, για να κάνουμε τα Άσπρα Σπίτια εργαστήριο καινοτομίας και να δημιουργήσουμε μια ενεργειακή κοινότητα με πρόσθετες ψηφιακές καινοτομίες που στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής, την ενίσχυση των επιδόσεων, την βελτιστοποίηση εκμετάλλευσης των πόρων και την ενεργή και αποδοτική εμπλοκή των κατοίκων της.

Είναι ένα πρώτο πείραμα για τις δυνατότητές μας, όχι μόνο ως εταιρεία.

Αλλά και της δυνατότητας να δημιουργούμε ανοιχτές κοινωνίες, που αξιοποιούν τον θαυμαστό καινούριο κόσμο που ανοίγει μπροστά μας η 4η Βιομηχανική Επανάσταση και η τεχνητή νοημοσύνη.

Είπα και στην αρχή ότι είμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή για την ανθρωπότητα, που βάλλεται από την κλιματική κρίση, πολέμους, απανωτές κρίσεις με αποκορύφωμα την ενεργειακή, που θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή, αλλά και το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Είναι κρίσιμο να αντιληφθούμε το ρόλο που παίζουμε ο καθένας, ιδιαίτερα όταν είμαστε μεγάλες εταιρείας.

Θα πρέπει να ανοίγουμε δρόμους, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ευημερία όλων.

Σε έναν κόσμο συνεχώς μεταβαλλόμενο λοιπόν είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε τις συνθήκες προς όφελος όλων” τόνισε  και έδωσε το παράδειγμα των έξυπνων πόλεων.

“Αυτό μπορούν να κάνουν οι «έξυπνες πόλεις», να ενισχύσουν την βιωσιμότητα, να δώσουν δύναμη και έλεγχο στους καταναλωτές πολίτες, να αξιοποιήσουν οι ίδιοι τα δεδομένα, τα περίφημα Big Data, προς όφελος των ίδιων και των κοινοτήτων τους.

Μία έξυπνη πόλη που προσεγγίζει σωστά τους όρους citizenship, governance και mobility δημιουργεί αυτές τις δυνατότητες και την κάνει ανοιχτή πόλη, συμβάλλοντας στην λειτουργία των ανοιχτών θεσμών και κοινωνιών, που κάνουν πιο τις κοινότητες πιο δημοκρατικές.

Αναδεικνύεται η αξία της κοινότητας και των ανθρώπων της. Ο καταναλωτής γίνεται πλέον παραγωγός και ελέγχει την κατανάλωσή του, κάνει εξοικονόμηση, προστατεύει τον εαυτό του και το περιβάλλον” είπε ο κ Μυτιληναίος. 

Γιώργος Αλεξάκης
Τελευταία τροποποίηση στις 12:57 - 24 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.