ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mastercard Fintech Engage: Οι εταιρείες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που ξεχώρισαν

20:02 - 24 Νοε 2022 | Επιχειρήσεις
Mastercard Fintech Engage: Οι εταιρείες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που ξεχώρισαν
Με μεγάλη συμμετοχή και απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Mastercard Fintech Engage, σήμερα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, φέρνοντας κοντά στελέχη του χρηματοοικονομικού κλάδου, fintechs, επενδυτές και εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου για την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών και τη στήριξη νέων επιχειρήσεων.

Με επίκεντρο της εκδήλωσης τον διαγωνισμό για την ανάδειξη των 2 κορυφαίων fintechs, έξι υποψήφιες επιχειρήσεις από την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, παρουσίασαν το επιχειρηματικό τους σχέδιο, διεκδικώντας μια θέση στο Start Path, το παγκόσμιο πρόγραμμα της Mastercard για νεοφυείς επιχειρήσεις.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν προέρχονται από 4 χώρες: Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ και Βουλγαρία. Οι δύο fintechs που ξεχώρισαν και αναδείχθηκαν νικήτριες του Mastercard Fintech Engage της Αθήνας μέσα από την ψηφοφορία των κριτών και καλεσμένων, η Spin Analytics (Ελλάδα) και η Kipp (Ισραήλ), προκρίθηκαν στην κύρια εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί το 2023 στο Βερολίνο και θα συγκεντρώσει μέλη του οικοσυστήματος από όλη την Ευρώπη.

Οι υπόλοιπες εταιρείες που συμμετείχαν στην εκδήλωση της Αθήνας είναι η Roadcube (Ελλάδα),  Excelon (Ελλάδα), Zing (Κύπρος) και η Boleron (Βουλγαρία).

argwefadsx

(Από αριστερά) Δρ. Άκης Τσεκούρας - Επικεφαλής των Mastercard Advisors σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Χρήστος Δήμας - Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Παναγιώτης Πολύδωρος - Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα

Πέρα από το διαγωνιστικό κομμάτι, ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων, υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας και Venture Capitals, καθώς και τραπεζικοί και κυβερνητικοί εκπρόσωποι από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και το Ισραήλ συζήτησαν μεταξύ άλλων για τις τελευταίες εξελίξεις των πληρωμών στο Web3, αλλά και την άντληση κεφαλαίου. Επιπλέον, fintech experts και απόφοιτοι του Start Path μοιράστηκαν το δικό τους success story, αποτελώντας έμπνευση για όσους ενδιαφέρονται να εισέλθουν στο οικοσύστημα του fintech.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, τη φετινή εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρήστος Δήμας, ο οποίος συμμετείχε σε κοινό panel με τον Επικεφαλής Επιστήμονα του Υπουργείου Οικονομίας και Βιομηχανίας του Ισραήλ, DrAmi Appelbaum με θέμα τις πρωτοβουλίες και τους μηχανισμούς στήριξης της κυβέρνησης προς τον κλάδο του fintech. Τη συζήτηση συντόνισε ο Δρ. Άκης Τσεκούρας, επικεφαλής των Mastercard Advisors σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Σε ό,τι αφορά στον τομέα των Venture Capitals, σε πάνελ που συντόνισε η κα. Νατάσα Τεολόγλου, Senior Managing Consultant της Mastercard, με τη συμμετοχή της κας. Μυρτούς Παπαθάνου, Partner στη Metavalon, Miriam Shtilman-Lavsovski, Partner στη Tal Ventures, του Stanislav Sirakov, Partner στη LAUNCHub και του Marco Veremis, Partner στη Big Pi Ventures Capital, συζητήθηκε το θέμα της διασυνοριακής άντλησης κεφαλαίων και οι κύριες προκλήσεις και ευκαιρίες που παρουσιάζει. Επίσης, οι συμμετέχοντες του πάνελ έδωσαν έμφαση στις επιπτώσεις της τρέχουσας κρίσης για μελλοντικές επενδύσεις στις fintechs, ενώ αναφέρθηκαν και στους επερχόμενους τομείς στους οποίους θα επενδύσουν.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι κκ. Γιάννης Δοξαράς, CEO της Warply, και Peter Karstensen, Υπεύθυνος Πωλήσεων στη Subaio, οι οποίοι μοιράστηκαν το δικό τους success story στο Start Path.

baesgrhet

(Από αριστερά) Παναγιώτης Πολύδωρος - Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Πάνος Σκλιάμης – CEO & Founder Spin AnalyticsChanan Lavi – CEO & Co-Founder KippAndreas Spengel – Senior Vice President Market Development στη Mastercard

Το στίγμα του τραπεζικού τομέα έδωσε ο κ. Δημήτρης Λιτσικάκης, CEO της Snappi, σε συζήτηση που συντόνισε ο κ. Παναγιώτης Πολύδωρος, Country Manager της Mastercard για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, εστιάζοντας στη σχέση των τραπεζών με τις εταιρείες Fintech.

Στην πολυαναμενόμενη συζήτηση για τις εξελίξεις των πληρωμών στο Web3 συμμετείχαν οι κκ. Δημοσθένης Καπώνης, CTO Metrika, Ηλίας Σίμος, Co-founder, Rated Labs, και ο Βασίλης Τζιώκας, Web3 Global Strategy & Business Development Lead της Microsoft, ενώ τον συντονισμό ανέλαβε ο Christian Rau, Senior Vice President Crypto and Fintech Enablement Europe της Mastercard.

O Παναγιώτης Πολύδωρος, Country Manager της Mastercard για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα δήλωσε σχετικά: «Ο κλάδος του Fintech είναι πολλά υποσχόμενος, βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, και συγκεντρώνει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που μέσα από το Mastercard Fintech Engage της Αθήνας καταφέραμε να αναδείξουμε καινοτόμες ιδέες στο κομμάτι του χρηματοοικονομικού κλάδου. Στηρίζουμε ενεργά το έργο των νέων επιχειρήσεων που ταυτίζονται με το όραμά μας να φέρουμε περισσότερους ανθρώπους στην ψηφιακή οικονομία, σε μία οικονομία χωρίς αποκλεισμούς. Θα ήθελα να ευχηθώ στις δύο εταιρείες που προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο του διαγωνισμού στο Βερολίνο, όπως και σε όσες επιχειρήσεις συμμετείχαν στο διαγωνισμό, καλή επιτυχία!»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.