Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΣΕΒΤ προσκαλεί προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές από τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά ινστιτούτα της Ελλάδας να αναπτύξουν καινοτόμα προϊόντα διατροφής με οικολογικά χαρακτηριστικά, που θα παρουσιαστούν και θα τεθούν σε γευστική δοκιμή από την Εθνική Κριτική Επιτροπή.
Οι συμμετέχοντες διεκδικούν πέντε βραβεία:
Η υποβολή των προτάσεων στον Εθνικό Διαγωνισμό πραγματοποιείται ηλεκτρονικά και οι καταληκτικές ημερομηνίες είναι:
Για περισσότερες πληροφορίες, τα έγγραφα και τον Κανονισμό του διαγωνισμού μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΣΕΒΤ.
Η διαδικασία αξιολόγησης και η Τελετή Βράβευσης των νικητών θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, την Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2025, ενώ η νικήτρια ομάδα του Εθνικού Διαγωνισμού θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2025.
Παράλληλα, για μία ακόμα χρονιά, ο ΣΕΒΤ στηρίζει στην πράξη τους συμμετέχοντες προσφέροντάς τους την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξειδικευμένο σεμινάριο επιχειρηματικότητας από το EIΤ Food. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία παρέχονται τα κατάλληλα εφόδια για να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε εμπορικά και βιώσιμα προϊόντα, ενισχύοντας απτά την καινοτομία στον κλάδο των Τροφίμων.
Ο θεσμός του ECOTROPHELIA αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κλάδο των Τροφίμων, και η περσινή πρωτιά της ελληνικής ομάδας στην ευρωπαϊκή διοργάνωση ανέδειξε τη δυναμική και το ταλέντο της ελληνικής συμμετοχής, ενισχύοντας σημαντικά την παρουσία της χώρας μας στους άξονες της καινοτομίας και της πρωτοπορίας.
Ο ΣΕΒΤ, με αφοσίωση στην καινοτομία, στη βιωσιμότητα και στη συνεργασία, συνεχίζει να στηρίζει τους νέους, βάζοντας τα θεμέλια για το αύριο της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών.