ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίθεση Icahn στη Yahoo! μετά την απόρριψη της προσφοράς της Microsoft

19:50 - 14 Ιουλ 2008 | Επιχειρήσεις
Επίθεση εξαπέλυσε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Carl Icahn εναντίον του Διοικητικού Συμβουλίου της Yahoo, μετά τη νέα κάθετα αρνητική απάντησή της στην πρόταση των Microsoft και του ιδίου.

Ο Icahn κατηγόρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας ότι παρέλειψε να γνωστοποιήσει σημαντικές λεπτομέρειες στους επενδυτές, ενώ απέρριψε προηγούμενη ανακοίνωση της Yahoo σύμφωνα με την οποία οι ενέργειές του συγκρούονται με τα συμφέροντα των μετόχων της εταιρίας.

Σημείωσε τέλος ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Steve Ballmer δεν επιθυμεί πλέον συνέχεια των διαπραγματεύσεων με το ΔΣ της Yahoo, το οποίο από την πλευρά του είχε ανακοινώσει ότι παραμένει ανοικτό στο ενδεχόμενο συμφωνίας που θα αφορά όμως ολόκληρη την εταιρία.

Σύμφωνα με το σχέδιο η Microsoft θα αγόραζε το τμήμα search business της Yahoo αφήνοντας τις υπόλοιπες δραστηριότητες στην Sunnyvale του Icahn. Η Yahoo κάνει λόγο για «περίεργη και τυχοδιωκτική συνεργασία» που δεν έχει ως γνώμονα τα συμφέροντα των μετόχων.

 Η τελευταία πρόταση για τη Yahoo παρουσιάστηκε την Παρασκευή το βράδυ και έδινε διορία 24 ωρών για να δοθεί απάντηση, χωρίς να υπάρχει περιθώριο περαιτέρω διαπραγματεύσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.