ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναζητά κεφάλαια για την πληρωμή του μερίσματος η Μηχανική

11:25 - 24 Αυγ 2010 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
H Μηχανική μετά από επιστολή που έλαβε από το ΧΑ αναφορικά με τη μετάθεση πληρωμής του μερίσματος σημειώνει τα εξής:
1. Στην ανωτέρω από 29 Ιουνίου 2010 επιστολή της εταιρείας μας απευθυνόμενη προς το Χρηματιστήριο Αθηνών γινόταν περιγραφή του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιείται η εταιρεία ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. Η απροθυμία, αν όχι άρνηση, του Ελληνικού Δημοσίου να προβεί στην ικανοποίηση των οικονομικών απαιτήσεων μας που απορρέουν από τις εργολαβικές συμβάσεις συνεχίζει να επιφέρει έντονες αρνητικές επιπτώσεις στην ομαλή ροή του προγράμματος χρηματοροών της εταιρείας. Κατά το χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει από τη δημοσιοποίηση της τελευταίας επιστολής της εταιρείας μας, ουδεμία θετική εξέλιξη παρατηρήθηκε επί των ανωτέρω αναφερόμενων στρεβλώσεων παρά τη δημοσιοποίηση των θεμάτων και των επιπτώσεων της στάσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Η εταιρεία ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορη ενόψει των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί. Λαμβάνοντας υπόψη την απροθυμία του εγχώριου τραπεζικού συστήματος να προβεί στη στήριξη των εταιρειών και στην χρηματοδότησή των ούτως ώστε να αντεπεξέλθουν στις δεδομένες οικονομικές δυσκολίες, παρόλο που θεσμικά οφείλουν να το πράξουν, κάλεσε το σύνολο των εγχώριων τραπεζικών ιδρυμάτων σε συζήτηση για την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού και την παροχή πρόσθετης χρηματοδότησης. Παρόλο που το όλο εγχείρημα είναι δύσκολο, τόσο λόγω της θερινής περιόδου όσο και του δυσχερούς της συνεννόησης μεταξύ μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων, η εταιρεία είναι σε θέση να ενημερώσει πως οι αρχικές συζητήσεις τείνουν προς την ολοκλήρωσή τους και ότι διαφαίνεται η αναχρηματοδότηση των υφιστάμενων δανείων και η παροχή πρόσθετης χρηματοδότησης.

Με την υλοποίηση του ανωτέρω σχήματος, η εταιρεία ευελπιστεί στην ομολαποίηση των χρηματοροών της και στην τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η εταιρεία ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. δεν επαφίεται στην ανταπόκριση των τραπεζών προκειμένου να προχωρήσει στην καταβολή του μερίσματος χρήσης 2009 αλλά κινείται προς την άντληση του απαραίτητου ποσού μέσω εναλλακτικών πηγών ώστε να καταστεί εφικτή η πληρωμή του μερίσματος χρήσης 2009 μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου 2010.

Το σύνολο των υφιστάμενων ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ενοποιημένο επίπεδο ως ποσοστό των υπό δημοσίευση ιδίων κεφαλαίων δεν έχει διαφοροποιηθεί ουσιαστικά σε σχέση με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ως ποσοστό των ιδίων κεφαλαίων που δημοσιεύθηκαν με την από 29/6/2010 διευκρινιστικής επιστολής μας. Οι εν λόγω υποχρεώσεις έχουν διαμορφωθεί κυρίως από την έναρξη του τρέχοντος έτους.

2. Κατά την παρούσα χρονική στιγμή, δεν έχει περιέλθει εν γνώσει μας οιοδήποτε γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει δυσμενώς την περιουσιακή, νομική και οικονομική διάρθρωση του Ομίλου.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.