ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΕΚ-Τέρνα: Σύσταση θυγατρικών σε Κύπρο και Ρωσία

13:27 - 29 Σεπ 2006 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Στη σύσταση θυγατρικής εταιρείας στη Κύπρο με ποσοστό 100% προχώρησε η Τέρνα, ενώ η ΓΕΚ ιδρύει θυγατρική στη Ρωσία.

Η εταιρεία, με την επωνυμία "TERNA OVERSEAS LIMITED" και έδρα τη Λευκωσία, σκοπό έχει την παρακολούθηση των αγορών της Μέσης Ανατολής, Αφρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται σε 250.000 ευρώ.


Ταυτόχρονα στη σύσταση θυγατρικής εταιρείας στη Ρωσία με ποσοστό 100% προχώρησε η ΓΕΚ και εντός των ημερών αναμένεται η καταχώρησή της στα οικεία Μητρώα.

Η εταιρεία, μονοπρόσωπη ΕΠΕ, με την επωνυμία "GEK STROJ RUS OOO", με έδρα τη Μόσχα, θα δραστηριοποιείται στην αγορά, πώληση, μίσθωση, ανοικοδόμηση, διαχείριση και εν γένει εκμετάλλευση κάθε είδους ακινήτων, στη μελέτη και κατασκευή Δημοσίων και Ιδιωτικών έργων καθώς και στον σχεδιασμό, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση κάθε είδους ενεργειακών εγκαταστάσεων και έργων.

Η διάρκειά της ορίζεται σε 50 χρόνια και το μετοχικό της κεφάλαιο θα ανέρχεται κατά τη σύσταση σε 500.000 ρούβλια.

Παράλληλα, η ΓΕΚ προχώρησε στη μεταβίβαση του ποσοστού της 50% που κατείχε στις εταιρείες CARLIA Ltd, CRASMIRA Ltd και MESPECIOUS Ltd με έδρα την Κύπρο έναντι συνολικού τιμήματος 654.000 CYP. Οι ανωτέρω εταιρείες είναι ιδιοκτήτριες οικοπέδου συνολικής επιφανείας 5.175 τ.μ. στην Λευκωσία Κύπρου.

Λύση εταιρείας στην Αλβανία

Το 2002 οι εταιρείες ΓΕΚ και ΤΕΡΝΑ με ποσοστό συμμετοχής 25,5% η κάθε μία είχαν συστήσει την εταιρεία GEK TERNA SH.A με έδρα τα Τίρανα στην Αλβανία. Συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αγοράς αποφάσισαν από κοινού και με τη σύμφωνη άποψη και του εταίρου κατόχου του υπολοίπου 49% να προχωρήσουν στη λύση της εταιρείας και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα οι σχετικές τυπικές διαδικασίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.