ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΓΕΤ Ηρακλής: Στο ΣτΕ για το «πάγωμα» των απολύσεων

23:01 - 24 Ιουν 2013 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
ΑΓΕΤ Ηρακλής: Στο ΣτΕ για το «πάγωμα» των απολύσεων
Η διοίκηση της ΑΓΕΤ Ηρακλής ζητάει να κυρηχθεί παράνομη και αντισυνταγματική η απόφαση του υπουργείου Εργασίας που δεν εγκρίνει τις μαζικές απολύσεις 229 εργαζομένων στο εργοστάσιο της εταιρίας στη Χαλκίδα, μετά από το κλείσιμο του.
Η ΑΓΕΤ Ηρακλής στην προσφυγή της ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση αυτή, υποστηρίζοντας πως η άρνηση του Υπουργού Εργασίας να εγκρίνει τις ομαδικές απολύσεις αντιβαίνει στο Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ.
 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρεία, το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου 2013 αποφασίστηκε η οριστική διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου της Χαλκίδας εξαιτίας της σημαντικής μείωσης του κύκλου εργασιών του κατά τα τελευταία χρόνια και της ανάγκης προσαρμογής της παραγωγικής δυνατότητας της εταιρείας.
 
ste-660 19
 
Όπως αναφέρει η τσιμεντοβιομηχανία, είχε ενημερώσει τρεις φορές εγγράφως τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τις ομαδικές απολύσεις , όμως εκείνοι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της για διαβούλευση, με αποτέλεσμα η εταιρεία να ενημερώσει τον Υπουργό Εργασίας, ο οποίος δεν ενέκρινε την απόφασή της.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.