ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι εργολάβοι «ετοιμάζονται» για τη «μάχη της Κρήτης»

08:18 - 28 Μαρ 2016 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Οι εργολάβοι «ετοιμάζονται» για τη «μάχη της Κρήτης»
Αν και το… παρελθόν δεν είναι με το μέρος τους, καθώς έχουν προκύψει πλήθος αναβολών και καθυστερήσεων, στα γραφεία των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων προετοιμάζονται και, μάλιστα έντονα, για τον διαγωνισμό του αεροδρομίου στο Καστέλι Κρήτης.

Ο διαγωνισμός ύψους 800 εκατ. ευρώ έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Μαΐου και παράγοντες της κατασκευαστικής αγοράς προσδοκούν ότι δεν θα οδηγηθεί εκ νέου σε αναβολή, αν και οι πιθανότητες, τουλάχιστον με όσα έχουν συμβεί έως τώρα, δεν είναι υπέρ τους.

 

Ήδη οι κατασκευαστικοί όμιλοι βρίσκονται στο τελικό στάδιο διαμόρφωσης του σχήματος με το οποίο θα κατέβουν στο διαγωνισμό. Μεταξύ των ενδιαφερόμενων ακούγονται τα ονόματα των Ελλάκτωρ, Vinci, της J&P Αβαξ με τη γαλλική Bouygues και το Aeroport de Paris, της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (με ερωτηματικό αν θα κατέβει με την ισπανική ACS ή με άλλον ευρωπαϊκό όμιλο).

 

Ενώ ως γνωστόν, οι Κινέζοι έχουν δείξει τις προθέσεις τους για το project, μένει να φανεί αν και άλλα σχήματα (Archirodon, Intrakat, ΜΕΤΚΑ κ.λπ.) θα «κατέβουν» στον διαγωνισμό.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:06 - 28 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.