ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

J&P ΑΒΑΞ: Στροφή στα διεθνή έργα

10:57 - 23 Ιουν 2016 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
J&P ΑΒΑΞ: Στροφή στα διεθνή έργα
Κατά 20% αναμένεται να αυξηθεί ο κύκλος εργασιών της J&P Άβαξ, κατά τη φετινή χρονιά, ενώ βελτιωμένο εκτιμάται ότι θα είναι το σύνολο των οικονομικών αποτελεσμάτων, όπως ανέφερε, κατά τη χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση του εισηγμένου ομίλου ο αναπληρωτής πρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος του ομίλου Κωνσταντίνος Κουβαράς. Κατά τη χρήση του 2015, η J&P Άβαξ παρουσίασε κύκλο εργασιών ύψους 500 εκατ. ευρώ, ενώ συρρίκνωσε τις προ φόρων ζημιές σε 31εκατ. ευρώ από 55 εκατ.

Όσον αφορά το ανεκτέλεστο υπόλοιπο εργασιών, κατά τις προβλέψεις του επικεφαλής της J&P Άβαξ αναμένεται να ανέλθει σε 2,1 δισ. ευρώ, με τα έργα του εξωτερικού να αντιπροσωπεύουν το 50% του συνόλου. Ο κατασκευαστικός όμιλος επιδιώκει την περαιτέρω διεθνοποίησή του και προς την κατεύθυνση αυτή υπέγραψε την Τρίτη με τον όμιλο Mass Global Holdings σύμβαση, αξίας 400 εκατ. δολαρίων, για την μελέτη, κατασκευή και θέση σε λειτουργία ενός σταθμού ενέργειας ισχύος 1.500 MW στα περίχωρα της Βαγδάτης στο Ιράκ.
 
Στην Μάλτα η J&P Άβαξ κατασκευάζει το σταθμό αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου χωρητικότητας 125.000 κυβικών μέτρων και προϋπολογισμού 126 εκατ. ευρώ ο οποίος έχει ολοκληρωθεί κατά 80% και προγραμματίζεται να παραδοθεί τον Νοέμβριο. Η μονάδα θα τροφοδοτεί το μεγαλύτερο σταθμό ενέργειας της χώρας και εκτελείται για λογαριασμό μεγάλων διεθνών ομίλων της αγοράς φυσικού αερίου.
 
Το έργο περιλαμβάνει τον εξειδικευμένο εξοπλισμό για την υγροποίηση, αποθήκευση και επαναεριοποίηση του φυσικού αερίου, τους σταθμούς ελέγχου και λειτουργίας, και όλες τις αναγκαίες λιμενικές εγκαταστάσεις για τη συνεχή παροχή υγροποιημένου φυσικού αερίου από δεξαμενόπλοια.
 
Την ίδια στιγμή, η J&P Άβαξ έχει προχωρήσει στη διοικητική αναδιάρθρωση του του καταστήματος της θυγατρικής εταιρείας Αθηνά στο Αμπου Ντάμπι, με την ολοκλήρωση και παράδοση των έργων που ήταν σε εξέλιξη, πλην ενός που βρίσκεται σε τελικό στάδιο αποπεράτωσης. Η εισηγμένη θα προχωρήσει στην πλήρη απαγκίστρωση της θυγατρικής τεχνικής εταιρείας από τη δραστηριότητα στα Εμιράτα με στόχο να αποφευχθεί η επιβάρυνση των αποτελεσμάτων του ομίλου για το 2016.
 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.