ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρήσιμες συμβουλές για την ανακαίνιση του σπιτιού σας

12:04 - 26 Ιουν 2016 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Χρήσιμες συμβουλές για την ανακαίνιση του σπιτιού σας
Πόσες φορές σας πέρασε από το μυαλό να ανακαινίσετε το σπίτι σας; Πόσες φορές μήπως σκεφτήκατε ότι το μπάνιο σας χρειάζεται ανανέωση; Είναι λογικό να το σκεφτήκατε αρκετές φορές, όμως, δεδομένων των καιρών και των οικονομικών δυσκολιών που όλοι διανύουμε, να κάνατε πίσω…

 Όμως, όπως αναφέρει ο Δημήτρης Γκιώκας, από την εταιρεία Re-cons, τα πάντα μπορούν να γίνουν με υπομονή, οικονομία και ασφάλεια αρκεί να επιλέγετε τους καλύτερους συνεργάτες. «Μια ανακαίνιση χώρου θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις οικονομικές δυνατότητες καθώς και στην αισθητική του κάθε ενδιαφερόμενου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πολιτικός μηχανικός.

 

Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε εδώ και πολλά χρόνια, επισημαίνει ο Δημήτρης Γκιώκας, υπάρχουν πολλές επιμέρους εργασίες που θα μπορούσαν να γίνουν στο εσωτερικό ενός χώρου, καθιστώντας τον έτσι πιο μοντέρνο και με οικονομικό πάντα τρόπο.


Και γι’ αυτό ακολουθούν μερικές συμβουλές του:

 

Μια εξαιρετικά διαδεδομένη κίνηση είναι η ανακαίνιση του μπάνιου και της κουζίνας. Αυτό θα μπορούσε να περιοριστεί στην απλή αντικατάσταση πλακιδίων στους χώρους αυτούς με μοντέρνα και σύγχρονα σχέδια. Επίσης, το βάψιμο του σπιτιού, με τη χρήση απλά της οθόνης του υπολογιστή σας για την επιλογή της κατάλληλης απόχρωσης για κάθε γούστο, αλλάζει ριζικά την όψη του χώρου αποφεύγοντας περιττά έξοδα για δειγματισμό. Μια πιο ριζική μορφή ανακαίνισης είναι η αλλαγή και αναδιαμόρφωση των χώρων, καταργώντας διαχωριστικά και δημιουργώντας ένα open plan μοντέρνο σχεδιασμό.


Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται η αίσθηση μεγαλύτερου χώρου και εξυπηρετούνται ιδιαίτερα οι οικογένειες με παιδιά ή πολλά μέλη. Ακόμα η αλλαγή κουφωμάτων εκτός από ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα θα κάνει το χώρο σας πιο φιλικό στο περιβάλλον εξοικονομώντας ενέργεια.

 

Επίσης, κάνοντας περισσότερα και μεγαλύτερα ανοίγματα στην πρόσοψη του χώρου σας δημιουργείτε διαφορετικές και πιο καλές συνθήκες φωτισμού. Σε μια πιο ριζική ανακαίνιση, πλέον με πολύ οικονομικές λύσεις η αλλαγή πατώματος μπορεί να αλλάξει τελείως τη μορφή του εσωτερικού σας χώρου. Στους εξωτερικούς χώρους τα κατάλληλα στέγαστρα είτε στο μπαλκόνι, είτε σε ακάλυπτους και αυλές θα προσφέρουν μια αίσθηση προστασίας και ιδιωτικότητας.


Η ανακαίνιση ενός χώρου θα πρέπει να ανατίθεται πάντα σε εξειδικευμένες εταιρείες αλλιώς θα αποβεί ασύμφορη οικονομικά. Η κατάλληλη εταιρεία για την αναδιαμόρφωση του χώρου σας θα πρέπει να στελεχώνεται από νέους και εξειδικευμένους ανθρώπους, με καλή γνώση της αγοράς, καινοτόμες ιδέες, που θα μπορέσουν να σας προσφέρουν ένα σύγχρονο αποτέλεσμα προσαρμοσμένο στην αισθητική σας.

 

Μια εταιρεία που θα αποτελείται από ομάδα μηχανικών και συνεργείων υψηλής ποιότητας και που θα μπορεί να σας δώσει αλλά και ταυτόχρονα να υλοποιήσει μια ολοκληρωμένη πρόταση από την αρχή μέχρι το τέλος είναι η πιο οικονομική λύση.

 

Απευθυνόμενος σε μια και μόνο εταιρεία για όλα τα στάδια της ανακαίνισης αλλά και για οτιδήποτε προκύψει μετά από μελλοντική χρήση του χώρου γλυτώνει κανείς χρήμα και χρόνο. Δεν συνιστώνται αναχρονιστικές μέθοδοι με κατακερματισμό των εργασιών σε επιμέρους εργολάβους ή μηχανικούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.