ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Intrakat: Έρχονται νέα projects σε Ελλάδα και εξωτερικό

08:17 - 01 Ιουλ 2016 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Intrakat: Έρχονται νέα projects σε Ελλάδα και εξωτερικό
H βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, η διεκδίκηση υποδομών που θα προωθηθούν μέσω προγραμμάτων ΣΕΣ (πρώην ΕΣΠΑ) και σχεδίου Junker, η περαιτέρω διείσδυση σε ΣΔΙΤ (π.χ. rural, ΟΑΣΑ, Επεξεργασία Απορριμμάτων) και παραχωρήσεις, η ενίσχυση της δράσης σε τομείς με προοπτική, όπως ο τουρισμός, το real estate, η ενέργεια (κυρίως οι αιολικές και υβριδικές υποδομές ΑΠΕ) και η επέκταση στις αγορές του εξωτερικού αποτελούν βασικούς στόχους του κατασκευαστικού ομίλου INTRAKAT, εκ των κορυφαίων της χώρας.

Το στίγμα για την «επόμενη μέρα» έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Πέτρος Σουρέτης, κατά τη διάρκεια της γενική συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, προϊδεάζοντας για νέες μπίζνες προσεχώς σε τομείς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον (υποδομές, τουριστικές κατοικίες, ενέργεια, ξενοδοχεία boutique).

 

Στον τομέα του real estate – τουρισμού που αναμένεται να παρουσιάσει ευκαιρία επενδυτικής αξιοποίησης, μέσω της Intradevelopment, ο όμιλος, βάσει του τριετούς στρατηγικού σχεδιασμού του, στρέφει το ενδιαφέρον του στην κατασκευή και εκμετάλλευση πολυτελών κατοικιών και city hotels σε επιλεγμένους προορισμούς της Ελλάδας.


Όπως συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σουρέτης, «στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2016 η θετική έκβαση της αξιολόγησης για τα δημοσιονομικά και η σταθεροποίηση του δείκτη επιχειρηματικών προσδοκιών λειτούργησαν ευνοϊκά για την ελληνική οικονομία και την κατασκευαστική αγορά. Εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν στην σταδιακή αποκατάσταση του ρυθμού υλοποίησης των έργων, της ρευστότητας και χρηματοδότηση έργων του κλάδου. Η Intrakat διατηρεί το 6% της εγχώριας κατασκευαστικής αγοράς, διαγράφοντας μια ανταγωνιστική πορεία με μια υγιή επιχειρηματική δομή».


Σημειώνεται ότι το 2015 ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 147 εκατομμύρια ευρώ, το EBITDA ανήλθε στα 12,7 εκατομμύρια ευρώ (+14,4%). Το ανεκτέλεστο (90% συμβάσεις στην Ελλάδα) διαμορφώθηκε στα 276 εκατομμύρια ευρώ και τα νέα έργα προς υπογραφή στα 96 εκατομμύρια ευρώ.


Τα σημαντικότερα έργα που η εταιρεία εκτελεί ή μετέχει ως μέλος κοινοπραξιών είναι, μεταξύ άλλων, η βελτίωση – αναβάθμιση της δυτικής εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού 41,4 εκατομμυρίων ευρώ, η διάνοιξη σήραγγας στον ταμιευτήρα του Φράγματος Αποσελέμη, προϋπολογισμού 37 εκατομμυρίων ευρώ, το νέο κτίριο της ΑΓΓΕΜΑΡ στην Καλλιθέα, προϋπολογισμού 31,8 εκατομμυρίων ευρώ, η νοσοκομειακή μονάδα στην πόλη Shtip στα Σκόπια, προϋπολογισμού 29,2 εκατομμυρίων ευρώ, το οδικό τμήμα Ποτίδαια-Κασσάνδρεια στη Χαλκιδική, προϋπολογισμού 55,1 εκατομμυρίων ευρώ, το ολοκληρωμένο σύστημα πληροφόρησης επιβατών και διαχείρισης στόλου για την ΕΘΕΛ και τον ΗΛΠΑΠ, προϋπολογισμού 48 εκατομμυρίων ευρώ, ο αυτοκινητόδρομος Πελοποννήσου, Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα & τμήμα Λεύκτρο- Σπάρτη, προϋπολογισμού 844 εκατομμυρίων ευρώ (κοινοπραξία Μορέας στην οποία η Intrakat συμμετέχει με 13,3%).


Επίσης, η Intrakat ως μέλος κοινοπραξίας, είναι προσωρινός ανάδοχος του έργου ΣΔΙΤ για την επεξεργασία στερεών αποβλήτων, ανακύκλωση & κομποστοποίηση Νομού Σερρών, ετήσιας δυναμικότητας 63.000 τόνων και προϋπολογισμού 26 εκατομμυρίων ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.