ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τιτάν: Ανακοίνωσε deal στη Βραζιλία προς $100 εκατ.

20:23 - 03 Αυγ 2016 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Τιτάν: Ανακοίνωσε deal στη Βραζιλία προς $100 εκατ.
Ο ΤΙΤΑΝ ανακοινώνει τη σύναψη συμφωνίας για την απόκτηση συμμετοχής στην τσιμεντοβιομηχανία Companhia Industrial de Cimento Apodi, που δραστηριοποιείται στην Πολιτεία Ceará στη Βορειοανατολική Βραζιλία.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Cimento Apodi θα ελέγχεται από κοινού (50/50) από τον Όμιλο Dias Branco και την εταιρεία ΤΙΤΑΝ/Sarkis (που θα ανήκει κατά 94% στον Όμιλο ΤΙΤΑΝ).

Το τίμημα της εξαγοράς, το οποίο θα προσδιοριστεί κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής, ανέρχεται σε περίπου 100 εκατομμύρια Δολάρια Η.Π.Α. και θα καταβληθεί από τα ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου ΤΙΤΑΝ.

Η Cimento Apodi διαθέτει ένα σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου στο Quixeré, το οποίο άρχισε να λειτουργεί το 2015 και μία μονάδα άλεσης τσιμέντου στο λιμάνι του Pecém, κοντά στην πόλη Fortaleza, η οποία λειτουργεί από το 2011.

Η συνολική παραγωγική δυναμικότητα της Cimento Apodi ξεπερνά τους 2 εκ. τόνους τσιμέντου ετησίως.

Με την επένδυση αυτή ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ επεκτείνει την παρουσία του σε μία νέα γεωγραφική περιοχή και εισέρχεται σε μία υποσχόμενη αγορά με μακροπρόθεσμες προοπτικές, ενώνοντας τις δυνάμεις του με σημαντικούς τοπικούς εταίρους κι επενδύοντας σε μια εταιρεία με παραγωγικό δυναμικό τελευταίας τεχνολογίας, αναφέρει η ανακοίνωση.

Στη συγκεκριμένη συναλλαγή η τράπεζα Banco Itaú BBA και η δικηγορική εταιρεία Mattos Filho ενήργησαν ως οικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι, αντίστοιχα, του Ομίλου ΤΙΤΑΝ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.