ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καστέλι: Στην επόμενη φάση ο διαγωνισμός με Τέρνα - GMR

13:27 - 09 Μαρ 2017 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Καστέλι: Στην επόμενη φάση ο διαγωνισμός με Τέρνα - GMR
Στην επόμενη φάση του διαγωνισμού που περιλαμβάνει τον τεχνικό έλεγχο του φακέλου, περνά το έργο παραχώρησης για το αεροδρόμιο στο Καστέλι μετά την θετική γνωμοδότηση της επιτροπής αξιολόγησης. Και αυτός καθώς θεωρήθηκε πλήρης ο φάκελλος των δικαιολογητικών της κοινοπραξίας της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την ινδική GMR που κατέθεσε τη μοναδική προσφορά. Στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού θα αξιολογηθούν τα τεχνικά στοιχεία και στο τρίτο στάδιο η οικονομική προσφορά.

Το γκρουπ της Τέρνα με τους Ινδούς ήταν η μοναδική προσφορά που κατατέθηκε μετά από αλλεπάλληλες αναβολές στο διαγωνισμό για το Καστέλι, παρά την δυσφορία των Γάλλων της Vinci αλλά και άλλων ενδιαφερόμενων που ζητούσαν παράταση του διαγωνισμού και τελικά αποσύρθηκαν από την διαγωνιστική διαδικασία. 

 

Ειδικά οι Γάλλοι πίεζαν μέχρι και την τελευταία στιγμή για την ακύρωση του διαγωνισμού στον οποίο θα συμμετείχαν σε κοινοπραξία με τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ

 

Η απόφαση του υπουργείου Υποδομών να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο δίνει τέλος και στα σενάρια ακύρωσης της διαδικασίας.

 

Με βάση τις εκτιμήσεις, ο διαγωνισμός δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν τα τέλη του χρόνου.

 

Η κατασκευή του έργου αναμένεται να φτάσει τα 850 εκ. ευρώ ενώ για τις απαλλοτριώσεις έχει εκτιμηθεί ότι θα απορροφηθούν περί τα 100 εκατ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:32 - 09 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.