ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bαρύτατα πρόστιμα για τις ελληνικές τεχνικές εταιρείες του καρτέλ

10:19 - 17 Μαρ 2017 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Bαρύτατα πρόστιμα για τις ελληνικές τεχνικές εταιρείες του καρτέλ
Με την επιβολή βαρέων προστίμων, συνολικής αξίας της τάξης των 80 εκατομμυρίων ευρώ, στις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες ολοκληρώνεται η υπόθεση του καρτέλ στον κατασκευαστικό κλάδο.

Ωστόσο, πρόκειται για την ελληνική πτυχή της υπόθεσης που κλείνει, καθώς η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν έχει ακόμη αγγίξει τις εμπλεκόμενες μεγάλες ξένες τεχνικές εταιρείες, οι οποίες αρνήθηκαν να προσέλθουν σε διαδικασία διευθέτησης. Αυτό τη στιγμή που σε άλλες μικρές ευρωπαϊκές χώρες (π.χ. Σλοβακία, Τσεχία, Ουγγαρία κ.λπ.), οι πολυεθνικοί όμιλοι τιμωρήθηκαν παραδειγματικά για την οργάνωση και συμμετοχή στα καρτέλ που αποκαλύφθηκαν στον κατασκευαστικό κλάδο.

 

Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, η στάση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, έναντι των αλλοδαπών σχημάτων, θα κρίνει τις συνολικές επιπτώσεις που θα έχει η υπόθεση του καρτέλ στον κατασκευαστικό κλάδο. Εάν, δηλαδή, οι πολυεθνικοί πρωταγωνιστές των καρτέλ στην Ευρώπη θα τιμωρηθούν και στην Ελλάδα, ή εάν το νομοθετικό πλαίσιο περί ανταγωνισμού θα χρησιμοποιηθεί, τελικά, οδηγώντας σε ισχυροποίηση της θέσης των πολυεθνικών εταιρειών στην ελληνική αγορά. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.