ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μπόμπολας πρόθυμος να αποχωρήσει από CEO της Ελλάκτωρ

13:35 - 16 Ιουλ 2018 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Ο Μπόμπολας πρόθυμος να αποχωρήσει από CEO της Ελλάκτωρ
Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ Λεωνίδας Μπόμπολας ανακοινώσει πως προτίθεται να παραιτηθεί εντός έτους από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Όπως τονίζει θα παραιτηθεί το αργότερο τον Ιούνιο του 2019, αλλά επιθυμεί να παραμένει στο διοικητικό συμβούλιο ως μη εκτελεστικό μέλος.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μπόμπολας υποστηρίζει πως «με όλα αυτά που συνέβησαν, η σωστή κίνηση από πλευράς μου είναι η παραχώρηση της διοίκησης σε έναν επαγγελματία CEO που θα προσληφθεί από το νέο διοικητικό συμβούλιο». Προσθέτει, ωστόσο, πως «θα ήθελα να παραμείνω στο διοικητικό συμβούλιο. Ελπίζω να έχω έναν μη εκτελεστικό ρόλο υποστηρίζοντας νέα στελέχη για την εφαρμογή του σχεδίου που έχουμε ήδη ξεκινήσει».

Υπενθυμίζεται πως η πλευρά των αδερφών Αναστάσιου και Δημήτρη Καλλιτσάντση, μέσω τη πρωτοβουλίας Change4Ellaktor ζητούν την αντικατάσταση τόσο του κ. Μπόμπολα, όσο και του αντιπροέδρου της Eλλάκτωρ, Δημ. Κούτρα, καθώς και των άλλων μελών του Δ.Σ. με ένα νέο διοικητικό συμβούλιο. Υποστηρίζουν πως η σημερινή διοίκηση χαρακτηρίζεται από οικογενειοκρατία και παραβιάζει τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης. Οι συνεταίροι τους (οι κ.κ. Μπόμπολας και Κούτρας) παρουσίασαν στη συνέχεια ένα αντίστοιχο σχέδιο διοικητικών αλλαγών, με νέα υποψήφια πρόσωπα για το Δ.Σ.

Την επόμενη Τετάρτη 25 Ιουλίου πραγματοποιείται η εξ αναβολής ετήσια τακτική γενική συνέλευση στην οποία θα συζητηθούν οι προτάσεις των δύο αντιμαχόμενων πλευρών για τις διοικητικές αλλαγές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.